Kuracie stehná
Kuracie stehná

Medové kuracie stehná so šalotkovou ryžou

Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 22. marca 2017
Medové kuracie stehná so šalotkovou ryžou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
50 g
80 g
300 ml
70 g
250 g
50 g
 (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Najskôr zmiešame med, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Kuracie stehná očistíme, osušíme, potrieme pripravenou zmesou, položíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 45 minút. Počas pečenia potierame kuracie stehná medovou zmesou.

  2. 2

    <b>Príprava ryže:</b> Ryžu uvaríme v osolenej vode ako cestoviny. Scedíme, na panvici s olivovým olejom opražíme šalotku nakrájanú na rezance a pridáme ryžu.

  3. 3

    <b>Omáčka:</b> Prepražíme maslo, pridáme korenie, soľ, smotanu a povaríme. Pred podávaním pridáme pažítku alebo vňať.

Diskusia k receptu