Kuracie stehná
Kuracie stehná

Kačacie hody bez lepku – kura ako kačka

novalim - fotkanovalim, 8. novembra 2023. Komerčný recept.
Kačacie hody bez lepku – kura ako kačka
Foto: novalim

Ako si jednoducho pripraviť cenovo dostupné a chutné kačacie hody bez lepku? Tak, že si to trochu zjednodušíme. Namiesto kačky použijeme kura a Zobraziť celý popisAko si jednoducho pripraviť cenovo dostupné a chutné kačacie hody bez lepku? Tak, že si to trochu zjednodušíme. Namiesto kačky použijeme kura a domáce lokše si pripravíme z bezlepkovej sypkej zmesi. Náš dnešný recept pre vás je slávnostný, napriek tomu nie veľmi náročný a cenovo dostupný.
Zdroj: www.novalim.sk

6
porcií
100 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

Na kura:
6 ks celé
asi 0,5 kg
2-3 ks malé
Na kapustu:
1 ks
1 ks
2 PL
1 ČL
1/4 ČL
trocha
 (na dochutenie)
Na lokše:
2 bal.




Postup

  1. 1

    Poďme si teda pripraviť netradičné kačacie hody z kuraťa :-) Najprv si dáme piecť kuracie stehná. Budeme ich konfitovať v kačacej masti na nižšej teplote asi 2 hodiny. Umyté, osušené a vopred dobre nasolené kuracie stehná poukladáme na dno hlbšieho plechu na pečenie a zalejeme ich kačacou masťou, ideálne, aby boli ponorené. Na 150 stupňoch ich necháme piecť hodinu a pol. Asi po hodine pridáme na polovicu rozkrojené jabĺčka bez jadrovníkov. Po hodine a pol pečenia (od začiatku) odskúšame vidličkou, či sú mäkké a oddeľujú sa ľahko od kosti. Ak nie, necháme ich ešte piecť ďalšiu pol hodinu.

  2. 2

    Keď sú stehná upečené domäkka, opatrne zlejeme masť a mäso necháme ešte 4-5 min pri vyššej teplote (240 stupňov) alebo na grilovacom režime opiecť do chrumkava.

  3. 3

    Kým sa kura pečie, pripravíme si dusenú kapustu. Bielu kapustu nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na troche oleja osmažíme cibuľu do sklovita, potom ju posypeme 2 lyžicami cukru a necháme skaramelizovať. Keď sa vytvorí karamel, miešame, aby nevznikli hrudky. Potom pridáme nakrájanú kapustu, premiešame a prikryté pokrievkou necháme dusiť, kým kapusta nepustí šťavu. Potom ju posolíme, pridáme rascu, premiešame a dusíme.

  4. 4

    Do mäkka udusenú kapustu potom dochutíme mletým čiernym korením, troškou octu, mletou škoricou a prípadne soľou, aby sme docielili vyváženú sladko-kyslú chuť.

  5. 5

    Napokon si pripravíme lokše. Dve balenia sypkej zmesi na lokše bez lepku nasypeme do misy, pridáme vodu podľa návodu na obale, vymiesime cesto a necháme ho odstáť. Potom ho naporcujeme na rovnako veľké bochníčky (z tohto množstva ich vyjde asi 16) a z tých potom na pracovnej doske, ktorú si neustále posypávame bezglutnovou múkou, vyvaľkáme lokše. Opekáme ich z oboch strán na suchej panvici. Hotové ich potrieme výpekom – kačacou masťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia