Mandľové „gazelie rohy“

Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 21. decembra 2016
Mandľové „gazelie rohy“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
25 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g (farina)
1 štipka
80 g
20 ml
1 ks
Náplň:
60 g
30 ml
1 štipka
4 štipky
250 g
500 g mleté




Postup

  1. 1

    Cesto: Zo surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odpočívať zabalené vo fólii.
    Náplň: Lúpané mandle zmiešame so všetkými surovinami v mixéri a rozmixujeme na hmotu podobnú marcipánu. Cesto rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Vykrajujeme 10 – 12 cm kolieska.

  2. 2

    Z náplne vytvarujeme tenké šúľance vo veľkosti 1,5 x 4 cm. Do prvej tretiny cesta poukladáme šúľance. Okraje cesta potrieme vyšľahaným vajcom či vodou. Cesto uzatvoríme a okraje môžeme dekorovať pomocou vidličky.

  3. 3

    Tvarujeme rožteky v tvare polmesiaca, potrieme ich vyšľahaným vajcom a poukladáme na papier na pečenie. Pečieme pri 180 °C 10 – 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia