Mandľové „gazelie rohy“

Autor receptu: redakcia

6
porcií
25 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zo surovín spracujeme hladké cesto a necháme ho 20 minút odpočívať zabalené vo fólii.
    Náplň: Lúpané mandle zmiešame so všetkými surovinami v mixéri a rozmixujeme na hmotu podobnú marcipánu. Cesto rozvaľkáme na 3 mm tenký plát. Vykrajujeme 10 – 12 cm kolieska.
  2. Z náplne vytvarujeme tenké šúľance vo veľkosti 1,5 x 4 cm. Do prvej tretiny cesta poukladáme šúľance. Okraje cesta potrieme vyšľahaným vajcom či vodou. Cesto uzatvoríme a okraje môžeme dekorovať pomocou vidličky.
  3. Tvarujeme rožteky v tvare polmesiaca, potrieme ich vyšľahaným vajcom a poukladáme na papier na pečenie. Pečieme pri 180 °C 10 – 15 minút.