Makový hrnčekový koláč

45katka145katka1, recept pridal: 5. augusta 2010 20:11Ďalšie jeho recepty

Další z mojích hrnčekových...tento sa u nas piekol ešte ked som bola malá.Videla som tu podobné recepty z nemletého maku.Ja meliem, lebo takto sa mi koláč zdá štavnatejší:-)

Suroviny

20
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Postup je jednoduchý. Všetko spolu zmiešame a vylejeme-kedže cesto je riedke-na mukou vysypany plech.

2

Pečieme pomaly aby malo cesto čas narást a tak bude koláč nielen krásne vysoký ale aj jemnučký.

3

Po upečení polejeme citronovou glazurou - práškový cukor zmiešaný s citronovou štavou a vaječným bielkom- a nechame zatuhnut. Alebo komu sa nechce, stačí koláč posypat práškovým cukrom a hotovo. Alebo ked ho chcete sviatocnejší a viac zákuskový, koláč kedže je dostatočne vysoký prekrojime a naplnime plnkou.Ja ked sa tak rozhodnem použivam plnku uplne jednoduchu. Zo zlateho klasu uvarim husty puding, do vlažného zamiešam Palmarin a praškový cukor. Poriadne vyšlaham a touto zmesou naplnim koláč. Ale potom ho už posypem len práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 5. augusta 2010 o 23:45
    Dobrý by bol aj natenko natretý lekvárom a obliaty čokoládou.


  • bambulka51, 6. augusta 2010 o 07:50
    @45katka1 áno,to sú fajne a rýchle koláčiky,koľko dávaš toho palmarínu?na 4dcl mlieka asi stačí štvrťka palmarínu.


  • 45katka1, 6. augusta 2010 o 10:00
    Ja ked uz robim krem...tak varim min z pollitra pudingu a tam davam polovicu Palmarinu.Vela ludi ma radsej Heru,ale Palmarin mne sa zda troska kompaktnejsi a lepsie drzi formu ked zatuhne..teda len moja skusenost...Uz ako komu vyhovuje:-)


  • 45katka1, 6. augusta 2010 o 10:00
    Inak bambulka51..mile deticky...az mi je luto niekedy,ze tie moje su uz vsetky dospele:-)


  • 45katka1, 6. augusta 2010 o 10:04
    Evanaaa mas uplnu pravdu! Ked tento kolac upeciem do velkej tortovej formy,vtedy na neho natriem len vyborny lekvyrik a polejem cokoladou...i ked neda sa primo povedat polejem,lebo ja len tak poprskam cokoladou..na lekvar ja mam problem naliat pekne cokoladu...tak sa snazim esteticky popolievat:-)..Inak mam vyborny recept na cokoladovu polevu,len mam ho doma a teraz som v Rakusku.Akonahle nabehnem buduci tyzden domov..napisem recept
    :-)


  • zdezda, 6. augusta 2010 o 12:32
    Hrnčekové koláče mám najradšej :-), ja ho robím s tým nemletým makom, lebo sa to mojim konzumentom páči, že ma jú niečo chrum, chrum, no minule som dala namiesto maku kokos, aj podrvené orechy už som vyskúšala a vždy to bol chutný koláčik :-))))


  • bababa, 6. augusta 2010 o 15:08
    Ja ho zvyknem robit z nemleteho maku a navrch potriem lekvarom a ten potom polejem citronovou glazurou


  • evanaaa, 6. augusta 2010 o 18:50
    Koláč z nemletého maku som nejedla, i keď receptov naň je dosť, ale neviem ako by mi chutil ten pod zubmi vrzgajúci mak, asi by mi nto vadilo ( a zachádzalo pod protézu,cha cha).


  • 45katka1, 6. augusta 2010 o 19:54
    ja som ho uz jedla...ale nepiekla. Bol chutny,nevrzgal pod zubami:-)ale napriek tomu ja som ostala verna tomu z mleteho maku :-)


  • vieraa, 7. augusta 2010 o 22:43
    45katka ja tento koláč robím u nás ho voláme "Lenivá žena" všetky suroviny sú rovnaké, iba mak nedávam mletý ako Ty píšeš. Aj ja som si zo začiatku myslela, že mi nepomletý mak bude vadiť ale je to výborné, nakoniec po upečení ho potriem džemom a polejem čokoládovou polevou.


  • 45katka1, 8. augusta 2010 o 14:08
    Ano??? Tak to urcite skusim, usetrim si cas na mletie maku.I ked momentalne mi ho melie 21 rocny svalovec-syn..takze nie je problem...ale ved ked je to zbytocne mliet...tak mu dam inu robotu..zeby vysavat??? :-)


  • ywett, 24. augusta 2014 o 16:37
    ahoj @45katka1 , ďakujem za recept, koláč je výborný :-) ...akurátne som dala menej oleja a cukru a na vrch som dala troška ríbezľového džemu







Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist