Madráske vajcové karí

mariamka - fotkamariamka, 30. apríla 2016
Madráske vajcové karí
Foto: mariamka

Nejdem tvrdiť, že je to originál, proste recept z knižky.

Suroviny

6 - 10 ks
5 strúčikov
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
1 ČL
140 g
400 g konzerva
1/2 ks
2 PL
Bylinky podľa chuti:
 (alebo iné)




Postup

  1. 1

    V prvom rade ten historický recept :) A samozrejme vajcia uvarené natvrdo.

    Madráske vajcové karí - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji osmažíme pokrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme koreniny - u mňa rímska rasca, garam masala, kari, kurkuma, chilli. Chvíľku opražíme, zalejeme pretlakom a paradajkami z konzervy, prevaríme. Dosolíme, dokyslíme. Vložíme prekrojené vajíčka a papáme :) S hriankami aj bez. Je to výborné. Voľakedy, keď vyšla táto kniha, sme na tom s drahým fičali :) @Methi má niečo podobné na svojom blogu, možno sa vyjadrí :)

    Madráske vajcové karí - obrázok 2
  3. 3

    U nás dnes raňajky, ale dajú sa jesť kedykoľvek, dobrú chuť :)

    Madráske vajcové karí - obrázok 3

Diskusia k receptu

klukodvody
Opět stará klasika. Moc pěkné a pamatuji z dob učení. Krásné připomenutí díky. No a vzhledem k věku..... 5*
methi
Neviem, ci madraske, ale indicke urcite :) Ja to sice nerobim, ale indovia zvyknu vajka este take uvarene, osupane oprazit a potom supnu do kari / omacky. Pekne!
haji
Zajímavý recept, jako snídaně - hmm tak to bych snídala s chutí! Krásná fota, sliny se mi sbíhají, díky Mariamko.
mariamka
Ja dakujem vam @Klukodvody pan kuchar, cest pre mna a dakujem za zastavenie @Methi od teba zvlast pochvala tesi za tento "risk" :) @Haji moja krvna skupina, jednym slovom zlata dusa, jen troska mlsna :)) vdaka varechaci.. fakt mi ta chut dlho vrtala v hlave, az kym som nevyhrabala ten recept
cesminaz
Vyzera to vyborne mila @mariamka :-) Chut si akotak viem predstavit,kedze tie koreniny poznam.Urcite to bude chutne,najmä pre toho,kto ma rad indicku kuchynu :-) kedze podla korenin je toto jedlo ako indicke.
tiginko
to vyzerá veľmi zaujímavo, som rada že sa sem tam objaví aj niečo nové na Vareche
zuzanka1367
@mariamka ,ani som skôrj nič nepísala, lebo som si to mala v pláne navariť a tak sa aj stalo. Tie koreniny sú krásne vyvážené a omáčka je veľmi chutná, prihodila som si viac chilli vločiek, takže upchatý nos mi nehrozí :) Jedinú zmenu som spravila prihodením štipky mletej cejlónskej škorice. Ďakujem za chutný recept.


mariamka
@Zuzanka 1367 (4.5.2016 14:59)

@Zuzanka , ake mile prekvapenie! :) si sikulka a odvazna, ze si to vyskusala, prefukla dutiny :)) skorica verim, ze dala tomu smrnc, tesim sa a dakujem aj za krasne fotto, co krasne, krajsie! nazdravie.
@marianne @salinka @izabella929 @monty469 @cesminka @tiginko diky dievcence za mile komentare, raz za cas taka exotika nezaskodi, troska zmenit chute a potom opat hura na buchty a rezne :))