Letná fazuľová polievka

tetrisss - fotkatetrisss, 6. augusta 2013
Letná fazuľová polievka
Foto: tetrisss

Je čas, kedy sa v záhrade nájdu dozreté, ale nie suché fazuľky, z ktorých je výborná polievka. Žiaľ túto surovinu vám nik nepredá a Zobraziť celý popisJe čas, kedy sa v záhrade nájdu dozreté, ale nie suché fazuľky, z ktorých je výborná polievka. Žiaľ túto surovinu vám nik nepredá a tak je len pre tých usilovných záhradkárov.

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
2 ks
1 ks
4 ks
1 ks
2 ks
1 hrsť
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Najskôr si pozbierame a vylúpeme fazuľu, struky už sú mierne žlté, ale ešte mäkké a plody sú tiež ešte mäkké. Kosti zalejeme vodou a uvaríme vývar, používam kosti napríklad z karé, ktoré odkostím a odložím na takúto príležitosť do mrazničky. Do vody nasypem iba trochu soli a vegety. Keď sú kosti obvarené, čo je asi po 45 minútach, vyberiem ich, mäsko oberiem, vývar precedím.

  2. 2

    Do hrnca dáme maslo, pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, na kúsky nakrájané stonky zeleru bez listov a podusíme, pridáme fazuľu, podlejeme vývarom a varíme, ked zelenina zmäkne pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky a krúpky, ja som použila také malé, zlomkové. Dolejeme podľa potreby vývar a dovaríme.

  3. 3

    Na koniec pridáme nakrájané vňate, podľa chuti dosolíme, vložíme obraté mäsko, pravda, ak nám ho spolubývajúci medzitým nezjedli. K tomu domáci voňavý chlebík a máme letné chutné jemné jedlo, mnam.

Diskusia k receptu

askadaniela
Veľmi rada varím z takejto fazuľky, žiaľ tento rok nebude, úroda fazule pre sucho bola malá, šetríme iba na sadenie na budúci rok. S mäsovým vývarom som ešte neskúšala, môžem nahradiť klasickú nedľnú :-) KK.
izabella929
robievam ju aj ja z vylúpaných fazuliek a máme ju radi...krásne sa ti vydarila.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia