Letná cukinová pohánka

askadaniela - fotkaaskadaniela, 10. júna 2014

Ľahká zdravá večera ako svtorená do horúcich letných dní, s pohánkou plnou rutínu sú tým správnym jedlom aj pre nase cievy :)

2
porcie
10 minút minút
príprava
15 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 šálky
1 PL
1 ks
1 ks
5 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najskôr si premyjeme pohánku studenou vodou a potom ju s 1 šálkou horúcej vody, štipkou soli a čierneho korenia uvaríme domäkka na miernom plameni. Po uvarení necháme odstáť, aby sa vsala všetka prebytočná voda. Nesolíme priveľmi, ani pri ďalšom postupe, pretože feta i olivy sú slané dosť.

  2. 2

    Potom si na masti osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu a zprudka opekáme asi 3 minúty. Pridáme na polmesiačiky nakrájanú cuketu a šampiňóny nakrájané na plátky. Veľmi prudko opekáme tak, aby cuketa aj šampiňóny zľahka zozlátli, ale aby vnútri boli šťavnaté a aby zbytočne nepúšťali tekutinu. Na konci rpidáme soľ, korenie a čerstvé nasekané bylinky. Ak nie sú čerstvé pokojne môžu byť aj sušené.

  3. 3

    Zmes zmiešame s pohánkou a rozdelíme na taniere. V tomto okamihu by sa tam bohovsky hodili aj polovičky cherry rajčiniek, ale tie som nemala. V budúcnosti ale určite vyskúšam. Porcie posypeme nakocôčky nakrájany feta syr aj mozarellu a olivy vcelku, alebo na plátky. Kto má ako rád. A už len papkáme na letnej terase a tešíme sa zo života, aj keď je skúškové obdobie :)

Diskusia k receptu

jamarlen
skvelé, ale pohánku je lepšie nejesť v slnečnom období, kvôli očiam….
deria
inak veľmi sa mi recept páči, ukladám
marika21
Čo s tým majú oči??? Recept vyzerá, pôsobí zdravo. 5*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia