Zeleninové lazane
Zeleninové lazane

Lazane s paradajkami, cuketou a baklažánom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 9. augusta 2023
Lazane s paradajkami, cuketou a baklažánom
Foto: Shutterstock
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g (plátky)
1 ks
8 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 PL
1 PL
250 g
120 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, pozdĺžne nakrájame na plátky, ktoré osolíme a počkáme, kým pustia šťavu. Potom ich osušíme papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grilovacej panvici z každej strany. Vyberieme na tanier.

  2. 2

    Paradajky na špičkách nakrojíme do tvaru kríža, zalejeme vriacou vodou. Po minútke ich schladíme v studenej vode, ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a vnútro vydlabeme zvlášť do misky. Dužinu nahrubo nasekáme.

  3. 3

    Papriky rozkrojíme, vyberieme semienka a nakrájame na kúsky. Cuketu nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame.

  4. 4

    V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, chvíľu restujeme. Pridáme papriku, cuketu, pretlak, soľ, mleté čierne korenie, nasekané bylinky, vybraté stredy z paradajok a podusíme. Asi po desiatich minútach pridáme paradajky a necháme ich prehriať.

  5. 5

    Do zapekacej misy dáme tenkú vrstvu zeleninovej zmesi, rozložíme plátky lazaní, prekryjeme časťou zeleninovej zmesi, nanesieme polovicu smotany a plátky baklažánu. Posypeme trochou parmezánu. Navrstvíme opäť zeleninovú zmes, lazane, zeleninu, zvyšok smotany a plátky baklažánu. Vrch posypeme parmezánom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.

Diskusia k receptu

bugout
Možno je to blbá otázka, ale ak si dobre pamätám podmienky príspevkov sú vlastné foto. A väčšina foto k "redakčným" receptom sú z netu... Tie recepty "autor" neskúša? Lebo ja zväčša pozerám foto až potom recept ako taký... A teda nie raz foto naozaj s receptom nesúhlasí (netvrdím, že aj v tomto konkrétnom prípade)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia