Laksa alebo polievka zo sto surovín aj sardiniek aj ananásu
Foto: 2010
Takze ako som pisal v diskusii recept ktory ma zaskocil, http://varecha.pravda.sk/diskusie/recept-ktory-ma-zaskocil/772-forum.html , zatelefonoval som svojmu poradcovi Thajskemu sefkucharovi.Takze prikladam Asam- Nonya Laksu ako by Zobraziť celý popisTakze ako som pisal v diskusii recept ktory ma zaskocil, http://varecha.pravda.sk/diskusie/recept-ktory-ma-zaskocil/772-forum.html , zatelefonoval som svojmu poradcovi Thajskemu sefkucharovi.Takze prikladam Asam- Nonya Laksu ako by ju servirovali ci uz na ulici alebo v dobrej restauracii,kde si kazdy prida do horuceho zakladneho vyvaru dalsie suroviny.Viem ze je to proti principu slovenskej kucharky davat "surove" prisady do polievky ale v juznej azii sa moze vsetko
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Asam - Nonya Laksa pastu dame dame varit do vody podla navodu, tato laksa je bez kokosoveho mlieka ale aj tak je velmi ovocne pikantne aromaticka.Do variacej zmesi pridame paradajkove sardinky a anasove kusky varime cca 3 minuty.(Klasika ako mi bolo povedame by mala este mat aj tofu na kocky pridane do vyvaru.)
-
2
Do vriacej vody si dame uvarit podla navodu vajickove slize. Tak isto si uvarime vajicka na tvrdo.
- 3
Pripravime si vsetky suroviny, nakrajame na drobno a jemno.
- 4
Do misky dame slize zalejem vyvarom a pekne oblozime v Thajsku si pridavaju este extra chilli omacku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Je to jedna z najlepsich polievok aku poznam( aspon pre mna), len je neznama v europe.
varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-laksa-krevetami/5626-po...
* PS: Inac ta kari pasta uz mala v sebe: citronovu travu , listy z kafirovej limetky,zazvor cerstvy, cesnak, galangal, tumeric cerstvy,chilly, sol , korenie.
Sjuz, vela dobrych hotelov organizuje kurzy zaklady Thajskeho varenia
( doporucujem , zmeni ti to nazor na tradicne dlhe vyvaranie) a hlavne chilli , cesnak a cerstvy zazvoraa vela cerstvych byliniek je zaklad vsetkeho tak asi u nas cibula paprika.
PS: Pozor zo zaciatku si objednavaj "mild"- sladke, v Thajsku je ina skala stiplavosti...
S tou thajskou bazalkou si nerob starosti , ano je ina, hlavne ze je pekne farebna do fialova, a vydrzi tepelne spracovanie,a ma ostrejsiu chut, ale klasicka je tak isto OK.
@2010 , si velky pokusitel a drazdis nam svojimi receptami
chute ;-))