Laksa alebo polievka zo sto surovín aj sardiniek aj ananásu

Autor receptu: 2010

Takze ako som pisal v diskusii recept ktory ma zaskocil, http://varecha.pravda.sk/diskusie/recept-ktory-ma-zaskocil/772-forum.html , zatelefonoval som svojmu poradcovi Thajskemu sefkucharovi.Takze prikladam Asam- Nonya Laksu ako by ju servirovali ci uz na ulici alebo v dobrej restauracii,kde si kazdy prida do horuceho zakladneho vyvaru dalsie suroviny.Viem ze je to proti principu slovenskej kucharky davat "surove" prisady do polievky ale v juznej azii sa moze vsetko

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Asam - Nonya Laksa pastu dame dame varit do vody podla navodu, tato laksa je bez kokosoveho mlieka ale aj tak je velmi ovocne pikantne aromaticka.Do variacej zmesi pridame paradajkove sardinky a anasove kusky varime cca 3 minuty.(Klasika ako mi bolo povedame by mala este mat aj tofu na kocky pridane do vyvaru.)
  2. Do vriacej vody si dame uvarit podla navodu vajickove slize. Tak isto si uvarime vajicka na tvrdo.
  3. Pripravime si vsetky suroviny, nakrajame na drobno a jemno.
  4. Do misky dame slize zalejem vyvarom a pekne oblozime v Thajsku si pridavaju este extra chilli omacku.