Laksa alebo polievka zo sto surovín aj sardiniek aj ananásu
Autor receptu: 2010
Takze ako som pisal v diskusii recept ktory ma zaskocil,
http://varecha.pravda.sk/diskusie/recept-ktory-ma-zaskocil/772-forum.html ,
zatelefonoval som svojmu poradcovi Thajskemu sefkucharovi.Takze prikladam Asam-
Nonya Laksu ako by ju servirovali ci uz na ulici alebo v dobrej restauracii,kde si kazdy
prida do horuceho zakladneho vyvaru dalsie suroviny.Viem ze je to proti principu
slovenskej kucharky davat "surove" prisady do polievky ale v juznej azii sa moze vsetko
3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Asam - Nonya Laksa pastu dame dame varit do vody podla navodu, tato laksa je bez kokosoveho mlieka ale aj tak je velmi ovocne pikantne aromaticka.Do variacej zmesi
pridame paradajkove sardinky a anasove kusky varime cca 3 minuty.(Klasika ako mi bolo povedame by mala este mat aj tofu na kocky pridane do vyvaru.)
- Do vriacej vody si dame uvarit podla navodu vajickove slize.
Tak isto si uvarime vajicka na tvrdo.
- Pripravime si vsetky suroviny, nakrajame na drobno a jemno.
- Do misky dame slize zalejem vyvarom a pekne oblozime v Thajsku si pridavaju este extra chilli omacku.