Lahodný višňovo-smotanový koláč
Autor receptu: monty469
Tento koláčik som uvidela v jednej knihe. Neostalo to len pri pohľade naň a urobila som
dobre. Sladká chuť je dokonale vyvážená kyslosťou višní. Odporúčam, mňamka!
10 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Tortovú formu (priemer 24 cm) vystelieme až po okraj lístkovým cestom (môžete použiť aj nízku formu na pečenie s priemerom 26 cm, koláčik bude nižší ale rovnako chutný). Višne necháme odkvapkať a rovnomerne ich rozložíme na cesto. Niekoľko višní si odložíme na ozdobenie.
- V miske zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a nakoniec primiešame múku. Vznikne nám hladká plnka, ktorou rovnomerne zalejeme višne. Takto pripravený koláčik pečieme v predohriatej rúre pri 180°C približne 30 minút.
- Medzitým vyšľaháme sladkú smotanu na hustú šľahačku.
- Upečený, vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou (môžeme použiť cukrárske vrecko), posypeme nasekanými orechami, nastrúhanou čokoládou a dozdobíme zvyšnými višňami.
- Dobrú chuť!