Kysnutý pudingový koláč fotorecept

melbeaMelbea, 41 ročná žena, Trnava, 5. februára 2011 16:32
Ďalšie jej recepty »

Kysnutý pudingový koláč (fotorecept)Foto: melbea

Tento koláčik je veľmi chutný a makučký, z uvedených surovín vám vyjdú 4 koláče. Vždy sa po ňom len tak zapráši. Ak náhodou zostane, vydrží makučký niekoľko dní.

40 min
príprava
20 min
na 170 °C

Suroviny

1 kg
100 g
3 PL
42 g
500 ml
3 ks
puding:
700 ml
250 g
3 ks
250 g

Postup prípravy

  1. 1

    Do misky dáme polohrubú múku, do stredu urobíme jamku, rozmrvíme kvasnice a zalejeme teplým osladeným mliekom. Počkáme, kým sa vytvorí kvások. Potom pridáme zvyšné mlieko, štipku soli, tuhý sneh z bielkov a olej a zamiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.

    Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým nám cesto kysne, pripravíme si puding. Mlieko s cukrom privedieme do varu, vlejeme čokoládové pudingy rozmiešané v troche mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu postupne zamiešame 1 Heru. Necháme vychladnúť, občas premiešame.

    Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov. Zoberieme jeden bochník a rozvaľkáme ho, potrieme pudingom a zatočíme ako na závin. To isté urobíme aj s ďalším bochníkom.

    Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obidva záviny potom spolu spletieme ako vianočku. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom s trochou mlieka a upečieme. Tento postup zopakujeme aj so zvyšnými bochníkmi cesta.

    Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený závin pocukrujeme, krájame až po vychladnutí. Dobrú chuť!

    Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist