Kysnutý pudingový koláč (fotorecept)

Kysnutý pudingový koláč (fotorecept)
Foto: melbea
melbeaMelbea, recept pridal: 5. februára 2011 16:32Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik je veľmi chutný a makučký, z uvedených surovín vám vyjdú 4 koláče. Vždy sa po ňom len tak zapráši. Ak náhodou zostane, vydrží makučký niekoľko dní.

Suroviny

40
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Do misky dáme polohrubú múku, do stredu urobíme jamku, rozmrvíme kvasnice a zalejeme teplým osladeným mliekom. Počkáme, kým sa vytvorí kvások. Potom pridáme zvyšné mlieko, štipku soli, tuhý sneh z bielkov a olej a zamiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Kým nám cesto kysne, pripravíme si puding. Mlieko s cukrom privedieme do varu, vlejeme čokoládové pudingy rozmiešané v troche mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu postupne zamiešame 1 Heru. Necháme vychladnúť, občas premiešame.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov. Zoberieme jeden bochník a rozvaľkáme ho, potrieme pudingom a zatočíme ako na závin. To isté urobíme aj s ďalším bochníkom.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Obidva záviny potom spolu spletieme ako vianočku. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom s trochou mlieka a upečieme. Tento postup zopakujeme aj so zvyšnými bochníkmi cesta.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Upečený závin pocukrujeme, krájame až po vychladnutí. Dobrú chuť!
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 5. februára 2011 o 17:08
    Verím,že je veľmi dobrý :-) šikulka.


  • anina43, 5. februára 2011 o 17:23
    fantastická, voňavá, páperová dobrota, škoda, že nie je na našom stole, raz dva by bolo po nej


  • kata50, 5. februára 2011 o 18:21
    Tento koláč je vynikajúci. Ja ho robím aj s takou obmenou, že jednu z dvoch roládok natriem nahrubo džemom s kúskami ovocia ( barackový, z čiernych ríbezlí ) a pod. Potom stočím jednu pudingovú a jednu lekvárovú roládku spolu. Pri krájaní máme potom obidve plnky. Je to tiež výborné.


  • marianne69, 5. februára 2011 o 19:07
    ...musi byt vynikajuci...vydaril sa krasne:-)


  • julica, 5. februára 2011 o 20:04
    je krásne zatočený a krásny v reze, na nedeľné raňajky ako stvorený. dala by som BB puding


  • babanka, 5. februára 2011 o 20:22
    Ja ho robím z hladkej múky a plním ako kata 5O a vrch koláča potriem žĺtkami. Je to výborný koláčik.Si šikulka máš ho krásny,veru páperová dobrota.


  • mojack, 5. februára 2011 o 20:44
    Kolač je dobrý, ale podľa receptu ktorý mám v KK je to bez kysnutia. S cestom sa hned robí a urobia sa 3 stočené vrkoče , nechajú sa vykysnút až na plechu a potom sa naraz upečie.


  • andys, 5. februára 2011 o 20:57
    Krásne to vyzerá, dobrý nápad s tým stočením dvoch závinov dokopy:)


  • janger, 5. februára 2011 o 23:07
    Odkladam do KK. Je velmi pekny a iste aj dobry!


  • opohana, 6. februára 2011 o 10:50
    Jeto dobrý typ, vypadá nádherně a láká k zakousnutí.Děkuji


  • valeri, 6. februára 2011 o 12:31
    krásny, zbiehajú sa mi slinky :-))


  • gittka, 6. februára 2011 o 13:22
    robievam a odporúčam.robievam jeden s pudingom a druhý s tvarohom.tiež 2 plnky vedla seba


  • ketty3811, 6. februára 2011 o 13:45
    pekný:-)


  • ocino4, 6. februára 2011 o 15:34
    Oslovilo ma to,určite vyskúšam,my takéto môžeme


  • tilda, 6. februára 2011 o 18:13
    Vynikajúci recept na urobím to na budúcu nedeľu a ukladám recept do svojej kuchárskej knihy


  • zacharka, 6. februára 2011 o 18:56
    Dnes som koláčik robila, recept mám už dávnejšie. Je ozaj mäkkučký a budem ho robiť určite častejšie. Podaril sa, aj keď som cesto nenechala kysnúť.:)


  • cica2, 6. februára 2011 o 22:50
    krásne sa ti vydaril:))


  • aja1616, 7. februára 2011 o 12:32
    @Melbea áno, tento je vynikajúci a krásne sa Ti upiekol, vôbec nepraskol, čo sa mne stáva dosť často. Presne takýto robievam, len som ho dostala pod názvom Resanka. Ja mám v recepte dve plnky, jednu bielu - vanilkový puding a druhú tmavú - čokoládový puding. Potom má pletenec dvojakú farbu.


  • mimi21, 7. februára 2011 o 15:32
    Mňam, veľmi chutný, určite sa po ňom zľahla zem.


  • lala153, 8. februára 2011 o 20:24
    Vyskúšam, moje deti sú na čokoládové veci paf, takže im akurát vyhoviem.


  • luciah, 8. februára 2011 o 20:29
    Krásny, pekne upečený. Určite musel tak aj chutiť


  • luciah, 8. februára 2011 o 20:31
    Krásny, pekne upečený. Určite musel tak aj chutiť!


  • alenakellnerova, 8. februára 2011 o 20:43
    fakt, nepraskol, mne vždy praskne, ja to robim tiez jednu plnku cokoladovu jednu vanikovu, a deti to vzdy vylizu, to nikdy ńevedia vydrzat.


  • rona1, 10. februára 2011 o 11:11
    ja ho tiež pečiem, je fantastický....kto mi poradí, aby mi kysnuté záviny nepraskali.......už neviem ako ich mám piecť


  • lenab, 14. februára 2011 o 12:28
    rona1- co ja viem, mne sa raz praskne , raz nie


  • boba48, 26. februára 2011 o 11:53
    bardzo piekne wyglada i napewno tez dobrze smakuje


  • pipina222, 30. marca 2011 o 16:33
    uz ho mam v kk celkom dlho a patri medzi tie, ktore raz urcite vyskusam. len mam takmer ziadne skusenosti s kysnutymi kolacmi :( nevadi, aj tak vyskusam :) A mozno aj fotku poslem, ako sa vydaril. Obzvlast sa "tesim" na fazu splietania.... uz teraz vidim, ako sa mi to trha a ako hrozne to vyzera :DDDDD


  • domci4, 4. februára 2012 o 08:30
    Cesto si môžem dať aj zamraziť do mrazaku? :) keby som robila len jeden?


  • melbea, 4. februára 2012 o 18:45
    kysnuté cesto som neskúšala mraziť, ja by som zamrazila skôr hotový pokrájaný koláč.


  • darinak, 11. mája 2012 o 18:51
    domci4..skor skus spravit kolac z polovicnej davky..tiez by som cesto nemrazila..


  • putulnak, 7. októbra 2012 o 21:04
    mňam! práve som ho dokončila. Ja mám v recepte karamelové pudingy:)))


  • janka1986, 21. októbra 2012 o 16:06
    perfektný!!!! Práve som dopiekla a polovica jedného už chýba ;-).


  • merry1979, 7. novembra 2012 o 15:27
    velmi dobry robievam ho aj ja mnam


  • cima93, 2. decembra 2012 o 20:18
    perfektný,ja som robila s kokosovym pudingom :)


  • tinuska1978, 29. marca 2013 o 14:57
    Vďaka za receptík.Akurát dneska ho skúšame.Známa ho už robila,podaril sa,výborný.


  • luciik, 17. júna 2013 o 10:01
    Vyskusala som, spravila som a musim povedat, ze lepsi som nejedla ! Od teraz uz len toto cesto s roznymi naplnami. Uplna fantazia ! Kolac bol makkucky, vonavy a neskutocne skvely. Vrela vdaka za tento recept :)


  • elixir, 13. júla 2013 o 17:15
    Fantastické!


  • misatko2610, 5. októbra 2013 o 17:40
    Opäť dnes som ho robila a je fantastický :) vždy si na ňom pochutná celá rodina :)


  • stryckovci, 6. decembra 2013 o 19:27
    ja som prave dopiekla...robili sme ho spolu s dvojrocnou dcerkou, tak teraz budem cely vecer upratovat, ale je vynikajuci....len nejak pudingu sme mali malo, neviem ci ho mala tak vela vyjedla, ale tak som jednu plnku spravila kokosovu s dzemom a do trosky pudingu som rozmiesala este tvaroh, jablcka a hrozienka, tak som zvedava, co z toho vyjde...este su teple, tak nechcem krajat, ale vdaka za recept :)))


  • jozka2, 18. januára 2014 o 02:14
    piekla som kakaovnik podla tvojho receptu,cesto je vynikajuce,dobre som ho vymiesila a nechala kysnut,este som ho pocas kysnutia premiesila a znovu kysol,no parada, cesto ako paperie,musela som pridat troche viac mlieka/robila som z polovicnej davky/tak tych 2,5 dcl na pol KG muky bolo malo,urcite je to tym,ze som pouzila polsku muku typ 390,neviem aky je rozdiel medzi nasou slovenslou T 300,ale kolace sa vydarili k najvacsej spokojnosti mojej dcery,Prave dnes sa odstahovala do Pensylvanie,/3 hod.autom odomna/,nic som nepovedla,ale ked som sa s vnucikom lucila myslela som,zemi srdce praskne,ked boli v New Jersey boli u mna skoro kazdy den,ja spim na uzkej posteli a jemu nevadilo,ze sa tlacime on chce spat so svojou baba a tak som pomaly prebdela noc sustavne ho prikryvala a hladkala jaj tazko sa mi bude zvykat,ale nech ich Pan Boh pozehna v novom domove.


  • jozka2, 18. januára 2014 o 02:14
    piekla som kakaovnik podla tvojho receptu,cesto je vynikajuce,dobre som ho vymiesila a nechala kysnut,este som ho pocas kysnutia premiesila a znovu kysol,no parada, cesto ako paperie,musela som pridat troche viac mlieka/robila som z polovicnej davky/tak tych 2,5 dcl na pol KG muky bolo malo,urcite je to tym,ze som pouzila polsku muku typ 390,neviem aky je rozdiel medzi nasou slovenslou T 300,ale kolace sa vydarili k najvacsej spokojnosti mojej dcery,Prave dnes sa odstahovala do Pensylvanie,/3 hod.autom odomna/,nic som nepovedla,ale ked som sa s vnucikom lucila myslela som,zemi srdce praskne,ked boli v New Jersey boli u mna skoro kazdy den,ja spim na uzkej posteli a jemu nevadilo,ze sa tlacime on chce spat so svojou baba a tak som pomaly prebdela noc sustavne ho prikryvala a hladkala jaj tazko sa mi bude zvykat,ale nech ich Pan Boh pozehna v novom domove.


  • jozka2, 18. januára 2014 o 02:14
    piekla som kakaovnik podla tvojho receptu,cesto je vynikajuce,dobre som ho vymiesila a nechala kysnut,este som ho pocas kysnutia premiesila a znovu kysol,no parada, cesto ako paperie,musela som pridat troche viac mlieka/robila som z polovicnej davky/tak tych 2,5 dcl na pol KG muky bolo malo,urcite je to tym,ze som pouzila polsku muku typ 390,neviem aky je rozdiel medzi nasou slovenslou T 300,ale kolace sa vydarili k najvacsej spokojnosti mojej dcery,Prave dnes sa odstahovala do Pensylvanie,/3 hod.autom odomna/,nic som nepovedla,ale ked som sa s vnucikom lucila myslela som,zemi srdce praskne,ked boli v New Jersey boli u mna skoro kazdy den,ja spim na uzkej posteli a jemu nevadilo,ze sa tlacime on chce spat so svojou baba a tak som pomaly prebdela noc sustavne ho prikryvala a hladkala jaj tazko sa mi bude zvykat,ale nech ich Pan Boh pozehna v novom domove.


  • lakocinka, 9. februára 2014 o 10:57
    ešte žujem... výborný, muž nevedel vydržať, ochutnával ešte teplý, ĎAKUJEM za skvelý recept, popis presný, dodržala som postup na vlas a výsledok je famózny!!!


  • mariarodriguez, 22. apríla 2014 o 21:13
    Recepty z varechy pouzivam uz par rokov, ale az tento ma prinutil aby som sa konecne zaregistrovala :) Nahodou som mala doma cokoladovy puding, nasla som vas recept a tak som ho vyskusala. Znami si ho nevedeli vynachvalit! Do jedneho "zavinu" som dala cokoladovy puding a do druheho slivkovy lekvar. Dakujem za recept! :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist