Kysnutý pudingový koláč (fotorecept)

Kysnutý pudingový koláč (fotorecept)
Foto: melbea
melbeaMelbea, recept pridal: 5. februára 2011 16:32Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik je veľmi chutný a makučký, z uvedených surovín vám vyjdú 4 koláče. Vždy sa po ňom len tak zapráši. Ak náhodou zostane, vydrží makučký niekoľko dní.

Suroviny

40
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Do misky dáme polohrubú múku, do stredu urobíme jamku, rozmrvíme kvasnice a zalejeme teplým osladeným mliekom. Počkáme, kým sa vytvorí kvások. Potom pridáme zvyšné mlieko, štipku soli, tuhý sneh z bielkov a olej a zamiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Kým nám cesto kysne, pripravíme si puding. Mlieko s cukrom privedieme do varu, vlejeme čokoládové pudingy rozmiešané v troche mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pudingu postupne zamiešame 1 Heru. Necháme vychladnúť, občas premiešame.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 rovnakých bochníkov. Zoberieme jeden bochník a rozvaľkáme ho, potrieme pudingom a zatočíme ako na závin. To isté urobíme aj s ďalším bochníkom.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Obidva záviny potom spolu spletieme ako vianočku. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom s trochou mlieka a upečieme. Tento postup zopakujeme aj so zvyšnými bochníkmi cesta.
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Upečený závin pocukrujeme, krájame až po vychladnutí. Dobrú chuť!
Kysnutý pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 5. februára 2011 o 17:08
    Verím,že je veľmi dobrý :-) šikulka.


  • anina43, 5. februára 2011 o 17:23
    fantastická, voňavá, páperová dobrota, škoda, že nie je na našom stole, raz dva by bolo po nej


  • kata50, 5. februára 2011 o 18:21
    Tento koláč je vynikajúci. Ja ho robím aj s takou obmenou, že jednu z dvoch roládok natriem nahrubo džemom s kúskami ovocia ( barackový, z čiernych ríbezlí ) a pod. Potom stočím jednu pudingovú a jednu lekvárovú roládku spolu. Pri krájaní máme potom obidve plnky. Je to tiež výborné.


  • marianne69, 5. februára 2011 o 19:07
    ...musi byt vynikajuci...vydaril sa krasne:-)


  • julica, 5. februára 2011 o 20:04
    je krásne zatočený a krásny v reze, na nedeľné raňajky ako stvorený. dala by som BB puding


  • babanka, 5. februára 2011 o 20:22
    Ja ho robím z hladkej múky a plním ako kata 5O a vrch koláča potriem žĺtkami. Je to výborný koláčik.Si šikulka máš ho krásny,veru páperová dobrota.


  • mojack, 5. februára 2011 o 20:44
    Kolač je dobrý, ale podľa receptu ktorý mám v KK je to bez kysnutia. S cestom sa hned robí a urobia sa 3 stočené vrkoče , nechajú sa vykysnút až na plechu a potom sa naraz upečie.


  • andys, 5. februára 2011 o 20:57
    Krásne to vyzerá, dobrý nápad s tým stočením dvoch závinov dokopy:)


  • janger, 5. februára 2011 o 23:07
    Odkladam do KK. Je velmi pekny a iste aj dobry!


  • opohana, 6. februára 2011 o 10:50
    Jeto dobrý typ, vypadá nádherně a láká k zakousnutí.Děkuji


  • valeri, 6. februára 2011 o 12:31
    krásny, zbiehajú sa mi slinky :-))


  • gittka, 6. februára 2011 o 13:22
    robievam a odporúčam.robievam jeden s pudingom a druhý s tvarohom.tiež 2 plnky vedla seba


  • ketty3811, 6. februára 2011 o 13:45
    pekný:-)


  • ocino4, 6. februára 2011 o 15:34
    Oslovilo ma to,určite vyskúšam,my takéto môžeme


  • tilda, 6. februára 2011 o 18:13
    Vynikajúci recept na urobím to na budúcu nedeľu a ukladám recept do svojej kuchárskej knihy


  • zacharka, 6. februára 2011 o 18:56
    Dnes som koláčik robila, recept mám už dávnejšie. Je ozaj mäkkučký a budem ho robiť určite častejšie. Podaril sa, aj keď som cesto nenechala kysnúť.:)


  • cica2, 6. februára 2011 o 22:50
    krásne sa ti vydaril:))


  • aja1616, 7. februára 2011 o 12:32
    @Melbea áno, tento je vynikajúci a krásne sa Ti upiekol, vôbec nepraskol, čo sa mne stáva dosť často. Presne takýto robievam, len som ho dostala pod názvom Resanka. Ja mám v recepte dve plnky, jednu bielu - vanilkový puding a druhú tmavú - čokoládový puding. Potom má pletenec dvojakú farbu.


  • mimi21, 7. februára 2011 o 15:32
    Mňam, veľmi chutný, určite sa po ňom zľahla zem.


  • lala153, 8. februára 2011 o 20:24
    Vyskúšam, moje deti sú na čokoládové veci paf, takže im akurát vyhoviem.


  • luciah, 8. februára 2011 o 20:29
    Krásny, pekne upečený. Určite musel tak aj chutiť


  • luciah, 8. februára 2011 o 20:31
    Krásny, pekne upečený. Určite musel tak aj chutiť!


  • alenakellnerova, 8. februára 2011 o 20:43
    fakt, nepraskol, mne vždy praskne, ja to robim tiez jednu plnku cokoladovu jednu vanikovu, a deti to vzdy vylizu, to nikdy ńevedia vydrzat.


  • rona1, 10. februára 2011 o 11:11
    ja ho tiež pečiem, je fantastický....kto mi poradí, aby mi kysnuté záviny nepraskali.......už neviem ako ich mám piecť


  • lenab, 14. februára 2011 o 12:28
    rona1- co ja viem, mne sa raz praskne , raz nie


  • boba48, 26. februára 2011 o 11:53
    bardzo piekne wyglada i napewno tez dobrze smakuje


  • pipina222, 30. marca 2011 o 16:33
    uz ho mam v kk celkom dlho a patri medzi tie, ktore raz urcite vyskusam. len mam takmer ziadne skusenosti s kysnutymi kolacmi :( nevadi, aj tak vyskusam :) A mozno aj fotku poslem, ako sa vydaril. Obzvlast sa "tesim" na fazu splietania.... uz teraz vidim, ako sa mi to trha a ako hrozne to vyzera :DDDDD


  • domci4, 4. februára 2012 o 08:30
    Cesto si môžem dať aj zamraziť do mrazaku? :) keby som robila len jeden?


  • melbea, 4. februára 2012 o 18:45
    kysnuté cesto som neskúšala mraziť, ja by som zamrazila skôr hotový pokrájaný koláč.


  • darinak, 11. mája 2012 o 18:51
    domci4..skor skus spravit kolac z polovicnej davky..tiez by som cesto nemrazila..


  • putulnak, 7. októbra 2012 o 21:04
    mňam! práve som ho dokončila. Ja mám v recepte karamelové pudingy:)))


  • janka1986, 21. októbra 2012 o 16:06
    perfektný!!!! Práve som dopiekla a polovica jedného už chýba ;-).


  • merry1979, 7. novembra 2012 o 15:27
    velmi dobry robievam ho aj ja mnam


  • cima93, 2. decembra 2012 o 20:18
    perfektný,ja som robila s kokosovym pudingom :)


  • tinuska1978, 29. marca 2013 o 14:57
    Vďaka za receptík.Akurát dneska ho skúšame.Známa ho už robila,podaril sa,výborný.


  • luciik, 17. júna 2013 o 10:01
    Vyskusala som, spravila som a musim povedat, ze lepsi som nejedla ! Od teraz uz len toto cesto s roznymi naplnami. Uplna fantazia ! Kolac bol makkucky, vonavy a neskutocne skvely. Vrela vdaka za tento recept :)


  • elixir, 13. júla 2013 o 17:15
    Fantastické!


  • misatko2610, 5. októbra 2013 o 17:40
    Opäť dnes som ho robila a je fantastický :) vždy si na ňom pochutná celá rodina :)


  • stryckovci, 6. decembra 2013 o 19:27
    ja som prave dopiekla...robili sme ho spolu s dvojrocnou dcerkou, tak teraz budem cely vecer upratovat, ale je vynikajuci....len nejak pudingu sme mali malo, neviem ci ho mala tak vela vyjedla, ale tak som jednu plnku spravila kokosovu s dzemom a do trosky pudingu som rozmiesala este tvaroh, jablcka a hrozienka, tak som zvedava, co z toho vyjde...este su teple, tak nechcem krajat, ale vdaka za recept :)))


  • jozka2, 18. januára 2014 o 02:14
    piekla som kakaovnik podla tvojho receptu,cesto je vynikajuce,dobre som ho vymiesila a nechala kysnut,este som ho pocas kysnutia premiesila a znovu kysol,no parada, cesto ako paperie,musela som pridat troche viac mlieka/robila som z polovicnej davky/tak tych 2,5 dcl na pol KG muky bolo malo,urcite je to tym,ze som pouzila polsku muku typ 390,neviem aky je rozdiel medzi nasou slovenslou T 300,ale kolace sa vydarili k najvacsej spokojnosti mojej dcery,Prave dnes sa odstahovala do Pensylvanie,/3 hod.autom odomna/,nic som nepovedla,ale ked som sa s vnucikom lucila myslela som,zemi srdce praskne,ked boli v New Jersey boli u mna skoro kazdy den,ja spim na uzkej posteli a jemu nevadilo,ze sa tlacime on chce spat so svojou baba a tak som pomaly prebdela noc sustavne ho prikryvala a hladkala jaj tazko sa mi bude zvykat,ale nech ich Pan Boh pozehna v novom domove.


  • jozka2, 18. januára 2014 o 02:14
    piekla som kakaovnik podla tvojho receptu,cesto je vynikajuce,dobre som ho vymiesila a nechala kysnut,este som ho pocas kysnutia premiesila a znovu kysol,no parada, cesto ako paperie,musela som pridat troche viac mlieka/robila som z polovicnej davky/tak tych 2,5 dcl na pol KG muky bolo malo,urcite je to tym,ze som pouzila polsku muku typ 390,neviem aky je rozdiel medzi nasou slovenslou T 300,ale kolace sa vydarili k najvacsej spokojnosti mojej dcery,Prave dnes sa odstahovala do Pensylvanie,/3 hod.autom odomna/,nic som nepovedla,ale ked som sa s vnucikom lucila myslela som,zemi srdce praskne,ked boli v New Jersey boli u mna skoro kazdy den,ja spim na uzkej posteli a jemu nevadilo,ze sa tlacime on chce spat so svojou baba a tak som pomaly prebdela noc sustavne ho prikryvala a hladkala jaj tazko sa mi bude zvykat,ale nech ich Pan Boh pozehna v novom domove.


  • jozka2, 18. januára 2014 o 02:14
    piekla som kakaovnik podla tvojho receptu,cesto je vynikajuce,dobre som ho vymiesila a nechala kysnut,este som ho pocas kysnutia premiesila a znovu kysol,no parada, cesto ako paperie,musela som pridat troche viac mlieka/robila som z polovicnej davky/tak tych 2,5 dcl na pol KG muky bolo malo,urcite je to tym,ze som pouzila polsku muku typ 390,neviem aky je rozdiel medzi nasou slovenslou T 300,ale kolace sa vydarili k najvacsej spokojnosti mojej dcery,Prave dnes sa odstahovala do Pensylvanie,/3 hod.autom odomna/,nic som nepovedla,ale ked som sa s vnucikom lucila myslela som,zemi srdce praskne,ked boli v New Jersey boli u mna skoro kazdy den,ja spim na uzkej posteli a jemu nevadilo,ze sa tlacime on chce spat so svojou baba a tak som pomaly prebdela noc sustavne ho prikryvala a hladkala jaj tazko sa mi bude zvykat,ale nech ich Pan Boh pozehna v novom domove.


  • lakocinka, 9. februára 2014 o 10:57
    ešte žujem... výborný, muž nevedel vydržať, ochutnával ešte teplý, ĎAKUJEM za skvelý recept, popis presný, dodržala som postup na vlas a výsledok je famózny!!!


  • mariarodriguez, 22. apríla 2014 o 21:13
    Recepty z varechy pouzivam uz par rokov, ale az tento ma prinutil aby som sa konecne zaregistrovala :) Nahodou som mala doma cokoladovy puding, nasla som vas recept a tak som ho vyskusala. Znami si ho nevedeli vynachvalit! Do jedneho "zavinu" som dala cokoladovy puding a do druheho slivkovy lekvar. Dakujem za recept! :)


  • snehulienocka, 5. augusta 2014 o 21:58
    práve sa pečie, s cestom sa veľmi dobre pracovalo :) robím z polovičnej dávky a namiesto klasického droždia som dala práškové :) už mi tu vonia celá kuchyňa :)


  • milanblaho1, 23. januára 2015 o 17:30
    je super mozem potvdit .. ja som recept dostal presne tento isty od znamej zo Zahoria, akurat ze ich volame pudingose...robievam ho dost casto a hlavne ked mame navstevu.


  • kamaja, 14. februára 2015 o 13:58
    Hotovo, upečené. Voňaví celý dom. Piekla som ho už mnohokrát, a dnes píšem veľkúúúúú pochvalu a poďakovanie za skvelý recept. Tento koláč chutí aj mojej mužnej polovičke, a to už je čo povedať. Ešte raz ďakujem za fajnový koláčik. :D


  • motyka, 19. marca 2015 o 19:20
    Takto som ešte plnku nerobila, ba ani o takom postupe nepočula. Ale musí to byť skutočne fajn, čo potvrdzujú aj varecháčky, ktoré to už vyskúšali. Ukladám KK. Ďakujem za nový recept - pre mňa.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist