Kuskus so šampiňónmi, cuketou a bazalkou
Autor receptu: elixir
Jednoduché jedlo, inšpiroval ma recept z časopisu Eat Smarter!
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuskus zalejeme vodou, pridáme soľ a bylinkovú soľ a za občasného miešania varíme tak dlho, kým v hrnci neostane žiadna voda. Vmiešame maslo a prikryjeme.
- Cesnak a šampiňóny ošúpeme, nakrájame na plátky. Cibuľu prerežeme na polovice, cuketu umyjeme, prerežeme na polovice po dĺžke a oboje následne pokrájame na polmesiačiky.
- Rozohrejeme olej, dáme naň oprážať cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme aj cuketu a šampiňóny. Pridáme soľ, čierne korenie, poprášime na povrchu kari korením, premiešame a oprážame. Trochu podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 5 minút na miernom plameni.
- Nakoniec dochutíme kajenským korením, limetkovou šťavou a bazalkou. Zmiešame s kuskusom a môžeme podávať.