Kuriatko po provensálsky

afax - bez fotkyafax, 22. októbra 2009
Kuriatko po provensálsky
Foto: afax

Recept vytvoreý u nas doma v kuchyni, keď som mal chuť na niečo fajne a tak som skusil toto. Chutilo úplne všetkým, vyzeralo to Zobraziť celý popisRecept vytvoreý u nas doma v kuchyni, keď som mal chuť na niečo fajne a tak som skusil toto. Chutilo úplne všetkým, vyzeralo to tiež veľmi dobre, dokonca moja mama si pýtala recept...:)

4
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks
1 ks
8 strúčikov
4 ks
100 g
300 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky olúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Kurča naporcujeme na štrvťky (prsia narezať a nasoliť a natriet barbeque korenim), osolíme a okoreníme. Paradajky nakrájame na plátky a rozpolíme olivy.

  2. 2

    Na dno zapekacej misy dáme plátky posolených zemiakov. Na zemiaky poukladáme mäso a nakrájanú zeleninu, pridáme olúpaný a na plátky narezaný cesnak. Zalejeme bielym vínom. Posypeme provensálskym korením a čiernym korením.

  3. 3

    Pečieme asi hodinu (50min) na 180° do zlatista. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a ešte chvíľu zapečieme. Dobrá chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia