Kuriatko po provensálsky

Autor receptu: afax

Recept vytvoreý u nas doma v kuchyni, keď som mal chuť na niečo fajne a tak som skusil toto. Chutilo úplne všetkým, vyzeralo to tiež veľmi dobre, dokonca moja mama si pýtala recept...:)

4
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky olúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Kurča naporcujeme na štrvťky (prsia narezať a nasoliť a natriet barbeque korenim), osolíme a okoreníme. Paradajky nakrájame na plátky a rozpolíme olivy.
  2. Na dno zapekacej misy dáme plátky posolených zemiakov. Na zemiaky poukladáme mäso a nakrájanú zeleninu, pridáme olúpaný a na plátky narezaný cesnak. Zalejeme bielym vínom. Posypeme provensálskym korením a čiernym korením.
  3. Pečieme asi hodinu (50min) na 180° do zlatista. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a ešte chvíľu zapečieme. Dobrá chuť!