Kuracina s príchuťou exotiky fotorecept

strigus - fotkastrigus, 17. októbra 2010
Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept)
Foto: strigus

Včera som robila poriadky v chladničke a opäť prinášam recept na spôsob "čo dom dal a fantázia vymyslela" :)

25 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

všetky suroviny podľa potreby:
 štipka
 prelisovaný
 štipka
Prílohy:




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme zemiačiky: v šupke ich dôkladne vyumývame, nakrájame na štvrťky a dáme variť, no len po bod varu. Až začnú vrieť, odstavíme ich, vysypeme na plech, pridáme pár plátkov masla, osolíme a dáme piecť horúcim vzduchom na 190°C cca 40 minút.

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa zemiaky pečú, pripravíme 2. prílohu: dáme restovať cibuľu, keď je sklovitá, pridáme med (2 PL) a karamelizujeme.

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď má zlatistú farbu, pridáme adamova řebra (zmes sladkej papriky, sušeného cesnaku, chili, maltodektrinu, soli, medu a glutamanu).

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po chvíľke pridáme mrkvu, patizón a kaleráb nakrájané na pásiky a necháme zakryté dusiť.

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je zelenina skoro udusená, pridáme 2 hrubšie plátky citrónu a ešte pokvapkáme citrónovou šťavou. Podusíme ešte 2 - 3 minútky, aby citrón dostatočne zeleninu ochutil a odstavíme.

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie stehná vykostíme, nakrájame na rezančeky, pridáme solamyl, korenie adamova řebra, karí, sójovú omáčku a cesnak a premiešame. Opatrne s chuťami, pretože už samotné údené stehná majú svoju chuť a slanosť.

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ochutené rezančeky mäska dáme na suchú panvicu (bez oleja), na vrch dáme 2 plátky masla a dáme dusiť. Keď mäso zmäkne, ešte ho sprudka osmažíme, aby dostalo chutnú kôrku a môžme servírovať.

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyskúšala som pridať aj omáčku - robila som ju vo výpeku z mäska, pridala som smotanu na varenie a tavený syr. Jednoduchá, chutná, hodí sa, ale nie je potrebná. S omáčkou aj bez nej je to chutný obedík. Odporúčam vyskúšať ;o)

    Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

helca103
Tvoja fantázia je naozaj super a podarilo sa Ti zaujímavé papaníčko ale kde zoženiem to korenie ,, adamova řebra" ešte som to nikde nevidela a samozrejme ukladam ....
strigus
kúpila som ho na jarmoku, predával to tam nejaký čech, ale mal tam spustu korenín.. zloženie korenia som popísala v bode č. 3, teoreticky sa dá namiešať aj doma :)
evanaaa
To korenie som videla aj ja na jarmoku, ale - obsahuje maltodexin a glutaman, tomu sa vyhýbam už aj pri kupovaní korenín, tak je asi lepšie zmes namiešať doma, bez tej chémie.
evanaaa
Strigus, ale tie zemiačiky šupku nemajú- to len na okraj ( keďže píšeš, že so šupkou, ale to je jedno).
evanaaa
Oprava v predošlom kom. ..... -maltodextrín....
strigus
ja som to korenie videla prvýkrát a chcela som vyskúšať a asi máš pravdu @evanaaa , je lepšie si to doma namiešať, veď všetko domáce je najlepšie a tiež viem, čo v tom mám :)) ale so zemiačikmi nemáš pravdu, sú v šupke, nie je to až tak kvalitná fotka, ale vidno tam rozdiel vo farbe, 100 % sú so šupkou
branka
privela chuti popletenych dokopy... udene maso, kari, marinada na rebierka...no neviem...a este syrova omacka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia