Kuracina na slivkách fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. júla 2016

Dnešný obed som pripravila z kuracích stehien, ktoré som spojila so slivkami. Recept pochádza z Maďarsko- Rumunského územia, ktoré sa nazýva Erdély, čo v preklade Zobraziť celý popisDnešný obed som pripravila z kuracích stehien, ktoré som spojila so slivkami. Recept pochádza z Maďarsko- Rumunského územia, ktoré sa nazýva Erdély, čo v preklade znamená Transylvánia.Tam je pod názvom Statkárske kurča na slivkách.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
1
 podľa chuti
 sušený
250 ml 33 %
2 PL
1/2 kg čerstvé
Príloha:




Postup

  1. 1

    Pokiaľ by ste chceli vyskúšat tento recept, doporučujem použiť biele slivky. Moje červené zafarbili šťavu na ružovo. Tak som si ich najprv umyla a utrela do sucha.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici som nechala roztopiť maslo a kuracinu som opiekla zo všetkých strán.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku som pridala trošku masla a pridala som slivky, ktoré som tiež opiekla.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Výpek som vyliala do rajnice a pridala som nakrájanú cibuľu.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som štipku červenej mletej papriky a podliala zeleninovým vývarom. Vložila som kuracinu. Osolila, okorenila, pridala som tymián a varila do mäkka.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď bola kuracina uvarená, pridala som slivky. V troške vody som rozmiešala zemiakový škrob a pridala som ho k mäsu. Potrebuje iba chvíľku nechať zovrieť a hneď pridať smotanu. Znova som nechala prejsť varom a obed je hotový.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu. K tomuto jedlu, keďže je to kurací paprikáš sa najlepšie hodí cestovina. Ja som urobila domáce nokerle.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.

    Kuracina na slivkách (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá kombinace, pro mě celkem netradiční. Nepochybuji o tom, že je tvoje slivkové kura fajnové a chutné! Máš bezva fantazii, Izi!!
mesiar50
Takéto E X C E L E N T N É jedlo som ešte nemal možnosť ochutnať.Každopádne musí chutiť prvotriedne.Šikovná si veľmi.
sracz
Zaťatí 52÷58-ári by sucho poznamenali: opäť jedna, čo ľutuje slivky do zákvasu! -:))) ... ale ja, Izka milá, by som si aj pred týmto Tvojim domácim šperkom, dal za kalíštek "pacerkovanej = tá co řetízkuje" a potom by som sa doň pustil s veľkou lyžicou! Ja totiž veľmi rád "hokerdlíky" so šťavou! Opäť si sa "pochlapila"!
1x rela
frezia
Priatelka robieva aj üdene mäso so slivkovou omackou a velmi si to pochvaluje. Ja som do jedla slivky este nepouzila, ale vyskusam tvoj recept. Vyzera to velmi dobre.
rela
Izka, já tie Tvoje super recepty nestíham čítať, nieto ešte variť. Sme doma už iba dvaja postarší ľudia. A @sracz to napísal pekne bez okolkov - čo na srdci to na jazyku. :-))