Kuracie stehná v alobale

enss - bez fotkyenss, 20. júna 2011

Viem, že som neobjavila Ameriku, ale včera som sa manželovi a dcére zavďačila na obed kurčaťom so zeleninou čo chladnička dala.

4
porcie
30 minút
príprava
60-70 minút
na 180-190 °C

Suroviny

4 ks
1 kg
1/2 kg
2 ks
1 viazanička
podľa chuti
podľa chuti
2-3 lyžice




Postup

  1. 1

    Horné kuracie stehná zbavíme kože, pri kosti ich narežeme. Zemiaky a mrkvičku nakrájame na plátky, hrášok vylúpeme. Zemiaky trošku posolíme, rozdelíme na 4 kôpky, zeleninu takisto.

  2. 2

    Priravíme si 4 ks alobalu, stred vymastíme olejom. Na alobal dáme zemiaky, pridáme zeleninu, hojne zasypeme pokrájanou petržlenovou vňaťkou. Na vrch uložíme 1 stehno, posypeme čerstvo zomletým korením a pokvapkáme olejom. Zabalíme do balíčkov. Balíčky poukladáme na pekáčik, zalejeme vodou a asi hodinu pečieme v rúre, vyhriatej na 180 stupňov. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj táto"Amerika" nie je zlý objav, kožku by som dala dolu až pred konzumovaním. Ani to neotvoríš pred koncom, aby sa to zapieklo aj zvrchu, alebo sa to len trochu dusí? Ja som teraz robila pstruhov v alobale, nechala som ich dopiecť otvorené, ale vodu som nedávala do pekáča, nebolo treba. No, môže to byť aj takto, ako to robíš ty.
duschko
Robim nieco podobne, ale v pahrebe. Vysuam aj na pekaci ale az v zime ked sa nebue dat robit na zahrae.
enss
evanaaa, alobal som pred koncom neotvorila, spôsobom pečenia bol sledovaný úmysel diétnejšej varianty pečeného mäsa, rovnako ako zbavenie mäsa kožky pred pečením.
sportak
Nádherný recept. Gratulujem. P.S. Veď všetko čo je jednoduché je veľmi dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia