Kuracie mäso
Kuracie stehná butter masala s plackami
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie stehná umyjeme, nasekáme na menšie kúsky.
Z jogurtu, citrónovej šťavy, cukru, cesnaku, zázvoru nasekaného najemno, červenej mletej papriky, čili papriky, kardamómu, kurkumy, anízu, ajwainu, soli, klinčekov a indickej sušenej mäty (všetko podľa chuti) pripravíme marinádu. Do nej vložíme
nasekané mäso a marinujeme 1 deň.
- Na druhý deň mäso
vyberieme, trochu očistíme od marinády a dáme piecť do
rúry. Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch.
- Omáčka (všetky suroviny použijeme podľa chuti): Cibuľu a zázvor očistíme, nakrájame nadrobno.
Do hrnca dáme kokosový tuk, pridáme cibuľu so
zázvorom, klinčeky, sušené semienka koriandra a všetko
pomaly restujeme 15 minút. Pridáme kešu oriešky a restujeme ešte 10 minút. Pridáme nakrájané čerstvé paradajky, kečup
a restujeme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme zvyšnú
marinádu z mäsa, podlejeme vodou a varíme 30 minút.
Všetko rozmixujeme na hladkú omáčku. Pridáme smotanu, dochutíme cukrom, soľou, citrónovou šťavou a čerstvým nasekaným koriandrom.
- Placky so zemiakovou plnkou: Očistené zemiaky
uvaríme, necháme vychladnúť, zomelieme s hrozienkami
a kešu orechmi. Zmes dochutíme soľou, kurkumou, ghí
maslom a koriandrom. Z múky, vajca, vody, cukru, soli a ajwainu
pripravíme cesto. Vyvaľkáme na tenký plát, ktorý pokrájame na štvorce. Tie naplníme zemiakovou plnkou. Naplnené placky vyprážame na tuku dozlatista a podávame
s kurčaťom.
|