Kuracie prsia v alobale so zeleninou

Kuracie prsia v alobale so zeleninou
Foto: nigella87
nigella87Nigella87, recept pridal: 3. marca 2013 23:47Ďalšie jeho recepty

Ľahké jedlo, ale zato pruuudko jedlé ;-))

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny... prsia nakrájame na tenké plátky a jemne naklepeme cez igelitový sáčok.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 1

2

Zapekaciu misu vystleme alobalom a pokvapkáme rozpusteným maslom. Prsia potrieme z oboch strán kečupom, osolíme, okoreníme a poukladáme do zapekacej misy.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 2

3

Nadrobno si pokrájame cibuľku s vňaťou, paradajky na kolieska a spolu so zeleninou zakryjeme prsia. Alobalom to celé zakryjeme aby nevytiekla šťava. Dáme piecť na 15 min. na 200 stupňoch. Po 15 minútach alobal trošku odokryjeme a dáme piecť daľších 20 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 3

4

Po 20 minútach to celé posypeme syrom a dáme zapiecť cca 8 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 4

5

...a HOTOVO ! Tesne po vybratí z rúry, syr sa krásne roztopil :)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 5

6

Prajem dobrú chuť ! Prílohu si zvolte sami.. myslím že by to šlo aj so zemiakovou kašou ;-)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • martamm, 4. marca 2013 o 08:11
    Super, ja by som možno zmenila poradie, na spodok by som dala zeleninu a na vrch mäsko, nech jeho šťava pekne ochutí zeleninku, ale nápad sa mi páči, najbližšie takúto kuracinku spravím :)


  • rea1, 4. marca 2013 o 09:45
    recept áno, môže byť. ale nevidím dôvod vystielať zapekaciu misu alobalom. keby to boli jednotlivé porcie, tak áno, iste. alebo celý pokrm zabaliť do alobalu a piecť na plechu, ale použiť zapekaciu misu a ešte dať do nej alobal mi pripadá zbytočné.


  • bobox, 4. marca 2013 o 10:00
    Ja som si kúpil také menšie zapekacie misky, také asi na 1väčšiu porciu, aby sa tam potom vmestila aj prípadná príloha a tak zapekám (aj podávam v nich) každé osve, čím ušetrím na alobale a ani šťava spod mäska nevyteká, keď sa pretrhne alobal. A , asi by som skúsil túto dobrotu položiť na takú fajnú zemiakovú placku. Pekný recept, len tak ďalej


  • nigella87, 4. marca 2013 o 10:01
    pôvodný recept bol taký, že sa do alobalu balili jednotlivé porcie, ale mne to prišlo dosť zbytočné, tak som to zabalila celé... a tú zapekaciu misu som použila preto, lebo sa mi stráášne nechcelo vytahovať a špiniť celý plech pre 5 rezníkov :D :D takto to bolo pekne po kope, hlavné je že sa to podarilo :)


  • bobox, 4. marca 2013 o 10:55
    Práve preto ja používam tie malé zapekacie misky, koľko porcií, toľko misiek, sú na trhu aj celkom elegantné a pomerne lacné. A keď v tom aj servírujem, šetrím si (nie len) čas aj pri umývaní riadov. A robím dve porcie-dve misky-ak tri, tak tri misky a je to! Mám doma viac veľkostí a doteraz sa mi vždy osvedčilo použiť také akurátne - v septembri na Radvanskom jarmoku budú určite nejaké pekné. Ja mám od: » www.keramikapelikan.cz/,...
    ručne robené, kvalitné a lacné.


  • nigella87, 4. marca 2013 o 11:07
    Vďaka za radu, určite musia byť praktické, ja mám len jednu okrúhlu a potom väčšiu oválnu... tak a už viem čo pojdem kúpiť na jarmok :)


  • izabella929, 4. marca 2013 o 16:38
    veľmi chutne vyzarajúce jedlo.-)))


  • bobox, 4. marca 2013 o 21:37
    Pred chvíľkou som od nich (keramika pelikan) dostal správu-plánujú sa zúčastniť na Radvanskom jarmoku, tak Ti prajem príjemné nakupovanie a ešte príjemnejšie kulinárske zážitky s ich výrobkami. (Mimochodom sú to veľmi príjemní ľudia, na jarmoku u nás sa s nimi stretávam už pravidelne a nikdy neodídem naprázdno)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist