Kuracie prsia v alobale so zeleninou

Kuracie prsia v alobale so zeleninou
Foto: nigella87
nigella87Nigella87, 27 ročná žena, Banská Bystrica, recept pridala: 3. marca 2013 23:47Ďalšie jej recepty

Ľahké jedlo, ale zato pruuudko jedlé ;-))

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Pripravíme si suroviny... prsia nakrájame na tenké plátky a jemne naklepeme cez igelitový sáčok.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 1

Zapekaciu misu vystleme alobalom a pokvapkáme rozpusteným maslom. Prsia potrieme z oboch strán kečupom, osolíme, okoreníme a poukladáme do zapekacej misy.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 2

Nadrobno si pokrájame cibuľku s vňaťou, paradajky na kolieska a spolu so zeleninou zakryjeme prsia. Alobalom to celé zakryjeme aby nevytiekla šťava. Dáme piecť na 15 min. na 200 stupňoch. Po 15 minútach alobal trošku odokryjeme a dáme piecť daľších 20 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 3

Po 20 minútach to celé posypeme syrom a dáme zapiecť cca 8 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 4

...a HOTOVO ! Tesne po vybratí z rúry, syr sa krásne roztopil :)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 5

Prajem dobrú chuť ! Prílohu si zvolte sami.. myslím že by to šlo aj so zemiakovou kašou ;-)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • martamm, 4. marca 2013 o 08:11
    Super, ja by som možno zmenila poradie, na spodok by som dala zeleninu a na vrch mäsko, nech jeho šťava pekne ochutí zeleninku, ale nápad sa mi páči, najbližšie takúto kuracinku spravím :)


  • rea1, 4. marca 2013 o 09:45
    recept áno, môže byť. ale nevidím dôvod vystielať zapekaciu misu alobalom. keby to boli jednotlivé porcie, tak áno, iste. alebo celý pokrm zabaliť do alobalu a piecť na plechu, ale použiť zapekaciu misu a ešte dať do nej alobal mi pripadá zbytočné.


  • bobox, 4. marca 2013 o 10:00
    Ja som si kúpil také menšie zapekacie misky, také asi na 1väčšiu porciu, aby sa tam potom vmestila aj prípadná príloha a tak zapekám (aj podávam v nich) každé osve, čím ušetrím na alobale a ani šťava spod mäska nevyteká, keď sa pretrhne alobal. A , asi by som skúsil túto dobrotu položiť na takú fajnú zemiakovú placku. Pekný recept, len tak ďalej


  • nigella87, 4. marca 2013 o 10:01
    pôvodný recept bol taký, že sa do alobalu balili jednotlivé porcie, ale mne to prišlo dosť zbytočné, tak som to zabalila celé... a tú zapekaciu misu som použila preto, lebo sa mi stráášne nechcelo vytahovať a špiniť celý plech pre 5 rezníkov :D :D takto to bolo pekne po kope, hlavné je že sa to podarilo :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • bobox, 4. marca 2013 o 10:55
    Práve preto ja používam tie malé zapekacie misky, koľko porcií, toľko misiek, sú na trhu aj celkom elegantné a pomerne lacné. A keď v tom aj servírujem, šetrím si (nie len) čas aj pri umývaní riadov. A robím dve porcie-dve misky-ak tri, tak tri misky a je to! Mám doma viac veľkostí a doteraz sa mi vždy osvedčilo použiť také akurátne - v septembri na Radvanskom jarmoku budú určite nejaké pekné. Ja mám od: » www.keramikapelikan.cz/,...
    ručne robené, kvalitné a lacné.


  • nigella87, 4. marca 2013 o 11:07
    Vďaka za radu, určite musia byť praktické, ja mám len jednu okrúhlu a potom väčšiu oválnu... tak a už viem čo pojdem kúpiť na jarmok :)


  • izabella929, 4. marca 2013 o 16:38
    veľmi chutne vyzarajúce jedlo.-)))


  • bobox, 4. marca 2013 o 21:37
    Pred chvíľkou som od nich (keramika pelikan) dostal správu-plánujú sa zúčastniť na Radvanskom jarmoku, tak Ti prajem príjemné nakupovanie a ešte príjemnejšie kulinárske zážitky s ich výrobkami. (Mimochodom sú to veľmi príjemní ľudia, na jarmoku u nás sa s nimi stretávam už pravidelne a nikdy neodídem naprázdno)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.

Veľkonočná saláma
Obe mandle v našej záhrade toho roku opäť zakvitli. Veľkoplodá ešte koncom februára a maloplodá o čosi neskôr. Kvitli dlho. Akoby čakali na prebúdzajúce sa včely.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist