Kuracie prsia v alobale so zeleninou

Kuracie prsia v alobale so zeleninou
Foto: nigella87
nigella87Nigella87, recept pridal: 3. marca 2013 23:47Ďalšie jeho recepty

Ľahké jedlo, ale zato pruuudko jedlé ;-))

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny... prsia nakrájame na tenké plátky a jemne naklepeme cez igelitový sáčok.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 1

2

Zapekaciu misu vystleme alobalom a pokvapkáme rozpusteným maslom. Prsia potrieme z oboch strán kečupom, osolíme, okoreníme a poukladáme do zapekacej misy.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 2

3

Nadrobno si pokrájame cibuľku s vňaťou, paradajky na kolieska a spolu so zeleninou zakryjeme prsia. Alobalom to celé zakryjeme aby nevytiekla šťava. Dáme piecť na 15 min. na 200 stupňoch. Po 15 minútach alobal trošku odokryjeme a dáme piecť daľších 20 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 3

4

Po 20 minútach to celé posypeme syrom a dáme zapiecť cca 8 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 4

5

...a HOTOVO ! Tesne po vybratí z rúry, syr sa krásne roztopil :)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 5

6

Prajem dobrú chuť ! Prílohu si zvolte sami.. myslím že by to šlo aj so zemiakovou kašou ;-)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • martamm, 4. marca 2013 o 08:11
    Super, ja by som možno zmenila poradie, na spodok by som dala zeleninu a na vrch mäsko, nech jeho šťava pekne ochutí zeleninku, ale nápad sa mi páči, najbližšie takúto kuracinku spravím :)


  • rea1, 4. marca 2013 o 09:45
    recept áno, môže byť. ale nevidím dôvod vystielať zapekaciu misu alobalom. keby to boli jednotlivé porcie, tak áno, iste. alebo celý pokrm zabaliť do alobalu a piecť na plechu, ale použiť zapekaciu misu a ešte dať do nej alobal mi pripadá zbytočné.


  • bobox, 4. marca 2013 o 10:00
    Ja som si kúpil také menšie zapekacie misky, také asi na 1väčšiu porciu, aby sa tam potom vmestila aj prípadná príloha a tak zapekám (aj podávam v nich) každé osve, čím ušetrím na alobale a ani šťava spod mäska nevyteká, keď sa pretrhne alobal. A , asi by som skúsil túto dobrotu položiť na takú fajnú zemiakovú placku. Pekný recept, len tak ďalej


  • nigella87, 4. marca 2013 o 10:01
    pôvodný recept bol taký, že sa do alobalu balili jednotlivé porcie, ale mne to prišlo dosť zbytočné, tak som to zabalila celé... a tú zapekaciu misu som použila preto, lebo sa mi stráášne nechcelo vytahovať a špiniť celý plech pre 5 rezníkov :D :D takto to bolo pekne po kope, hlavné je že sa to podarilo :)


  • bobox, 4. marca 2013 o 10:55
    Práve preto ja používam tie malé zapekacie misky, koľko porcií, toľko misiek, sú na trhu aj celkom elegantné a pomerne lacné. A keď v tom aj servírujem, šetrím si (nie len) čas aj pri umývaní riadov. A robím dve porcie-dve misky-ak tri, tak tri misky a je to! Mám doma viac veľkostí a doteraz sa mi vždy osvedčilo použiť také akurátne - v septembri na Radvanskom jarmoku budú určite nejaké pekné. Ja mám od: » www.keramikapelikan.cz/,...
    ručne robené, kvalitné a lacné.


  • nigella87, 4. marca 2013 o 11:07
    Vďaka za radu, určite musia byť praktické, ja mám len jednu okrúhlu a potom väčšiu oválnu... tak a už viem čo pojdem kúpiť na jarmok :)


  • izabella929, 4. marca 2013 o 16:38
    veľmi chutne vyzarajúce jedlo.-)))


  • bobox, 4. marca 2013 o 21:37
    Pred chvíľkou som od nich (keramika pelikan) dostal správu-plánujú sa zúčastniť na Radvanskom jarmoku, tak Ti prajem príjemné nakupovanie a ešte príjemnejšie kulinárske zážitky s ich výrobkami. (Mimochodom sú to veľmi príjemní ľudia, na jarmoku u nás sa s nimi stretávam už pravidelne a nikdy neodídem naprázdno)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist