Kuracie prsia v alobale so zeleninou

Kuracie prsia v alobale so zeleninou
Foto: nigella87
nigella87Nigella87, recept pridal: 3. marca 2013 23:47Ďalšie jeho recepty

Ľahké jedlo, ale zato pruuudko jedlé ;-))

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
45
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Pripravíme si suroviny... prsia nakrájame na tenké plátky a jemne naklepeme cez igelitový sáčok.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 1

Zapekaciu misu vystleme alobalom a pokvapkáme rozpusteným maslom. Prsia potrieme z oboch strán kečupom, osolíme, okoreníme a poukladáme do zapekacej misy.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 2

Nadrobno si pokrájame cibuľku s vňaťou, paradajky na kolieska a spolu so zeleninou zakryjeme prsia. Alobalom to celé zakryjeme aby nevytiekla šťava. Dáme piecť na 15 min. na 200 stupňoch. Po 15 minútach alobal trošku odokryjeme a dáme piecť daľších 20 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 3

Po 20 minútach to celé posypeme syrom a dáme zapiecť cca 8 minút.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 4

...a HOTOVO ! Tesne po vybratí z rúry, syr sa krásne roztopil :)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 5

Prajem dobrú chuť ! Prílohu si zvolte sami.. myslím že by to šlo aj so zemiakovou kašou ;-)
Kuracie prsia v alobale so zeleninou - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • lba, 4. marca 2013 o 02:54
    Mne by sa páčilo aj vtedy keby bolo sólo porcie pre single..dobre to vyzeraju


  • martamm, 4. marca 2013 o 08:11
    Super, ja by som možno zmenila poradie, na spodok by som dala zeleninu a na vrch mäsko, nech jeho šťava pekne ochutí zeleninku, ale nápad sa mi páči, najbližšie takúto kuracinku spravím :)


  • rea1, 4. marca 2013 o 09:45
    recept áno, môže byť. ale nevidím dôvod vystielať zapekaciu misu alobalom. keby to boli jednotlivé porcie, tak áno, iste. alebo celý pokrm zabaliť do alobalu a piecť na plechu, ale použiť zapekaciu misu a ešte dať do nej alobal mi pripadá zbytočné.


  • bobox, 4. marca 2013 o 10:00
    Ja som si kúpil také menšie zapekacie misky, také asi na 1väčšiu porciu, aby sa tam potom vmestila aj prípadná príloha a tak zapekám (aj podávam v nich) každé osve, čím ušetrím na alobale a ani šťava spod mäska nevyteká, keď sa pretrhne alobal. A , asi by som skúsil túto dobrotu položiť na takú fajnú zemiakovú placku. Pekný recept, len tak ďalej


  • nigella87, 4. marca 2013 o 10:01
    pôvodný recept bol taký, že sa do alobalu balili jednotlivé porcie, ale mne to prišlo dosť zbytočné, tak som to zabalila celé... a tú zapekaciu misu som použila preto, lebo sa mi stráášne nechcelo vytahovať a špiniť celý plech pre 5 rezníkov :D :D takto to bolo pekne po kope, hlavné je že sa to podarilo :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • bobox, 4. marca 2013 o 10:55
    Práve preto ja používam tie malé zapekacie misky, koľko porcií, toľko misiek, sú na trhu aj celkom elegantné a pomerne lacné. A keď v tom aj servírujem, šetrím si (nie len) čas aj pri umývaní riadov. A robím dve porcie-dve misky-ak tri, tak tri misky a je to! Mám doma viac veľkostí a doteraz sa mi vždy osvedčilo použiť také akurátne - v septembri na Radvanskom jarmoku budú určite nejaké pekné. Ja mám od: » www.keramikapelikan.cz/,...
    ručne robené, kvalitné a lacné.


  • nigella87, 4. marca 2013 o 11:07
    Vďaka za radu, určite musia byť praktické, ja mám len jednu okrúhlu a potom väčšiu oválnu... tak a už viem čo pojdem kúpiť na jarmok :)


  • izabella929, 4. marca 2013 o 16:38
    veľmi chutne vyzarajúce jedlo.-)))


  • bobox, 4. marca 2013 o 21:37
    Pred chvíľkou som od nich (keramika pelikan) dostal správu-plánujú sa zúčastniť na Radvanskom jarmoku, tak Ti prajem príjemné nakupovanie a ešte príjemnejšie kulinárske zážitky s ich výrobkami. (Mimochodom sú to veľmi príjemní ľudia, na jarmoku u nás sa s nimi stretávam už pravidelne a nikdy neodídem naprázdno)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist