Kuracie prsia na čínsky spôsob s omáčkou ako z čínskej reštaurácie

katka1903bart - fotkakatka1903bart, 23. novembra 2015

Veľmi mám rada čínske reštaurácie. No nemohla som si pomôcť a musela som si takzvanú čínu spraviť aj doma :)

8-10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 bal. mrazená
2 PL
2 dl
2 ČL




Postup

  1. 1

    Na troche oleja si pripravíme na malé kocky nakrájané kuracie prsia. Zľahka ich orestujeme, pripravíme. Podľa chutí ich osolíme.

    Kuracie prsia na čínsky spôsob s omáčkou ako z čínskej reštaurácie - obrázok 1
  2. 2

    Medzičasom si na druhej panvici pripravíme zeleninu. Správnosť už pripravenej zeleniny zistíme podľa mrkvičky. Ak nieje už tvrdá a chuťovo mäkšia. Zeleninu si taktiež trochu ochutíme zeleninkou .

    Kuracie prsia na čínsky spôsob s omáčkou ako z čínskej reštaurácie - obrázok 2
  3. 3

    Ked už máme pripravené aj mäsko aj zeleninku, mäsko primiešame do zeleninky alebo opačne, podľa toho, ktorá panvica je vyššia, aby sa nám bez problémov robila omáčka. Omáčku si spravíme nasledovne. Do 2 dcl vody si primiešame 2 lyžice kryštáľového cukru a 2 zarovnané lyžice solamilu a poriadne vymiešame. Vlejeme do zeleninky s mäsom. ak sa nám zdá, že je omáčka hustá prilejeme vodu a ak opačne je riedka prilejeme zasa zmes kúsku solamilu ale už len s vodou. Dochutíme soľou a kari korením. Dobrú chuť :) môžeme si k tomu spraviť ryžu alebo opekané špagety.

    Kuracie prsia na čínsky spôsob s omáčkou ako z čínskej reštaurácie - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexdidi
Balík mrazenej zeleniny, kúsok mäska, hodne solamylu, štipku kari korenia a "výborná čína" je na svete. Aké jednoduché, však?
mirop
.... mrkvicka je chutovo maksia.... zeleninu si uchutime zeleninkou.... bola si Katka niekedy v cinskej restauracii vobec? Alebo myslis tie napodobeniny co su v kazdom slovenskom meste?
jujoska
nadhera @2010 Mne by stacilo aby mi niekto tak pekne doma pripravil suroviny a ja uz len pridem, hodim do woku a opeciem
sanguinaria
mrkvička, zeleninka, mäsko, o čo viac zdrobneliničôčok, o to menej skúseností, toto je asi paródia na nemocničné jedlo.aká mrazená zelenina preboha? tepelný postup hrozný, suroviny : ak už, tak na prúžky čerstvý pór , sušené,mrazené huby a kápia, mrkva, radšej stačí. Ak už tento lapsus prehliadneme , do číny idú celkom iné ochucovadlá, nikdy nie kari korenie :-) , nikdy čistá voda, to je čo za omáčka , ak už, tak aspoň do vody sójová omáčka, wu-fén, alebo zmes čínskeho korenia, dochucujeme pivom, ryžovým saké, troškou ryžového octa, atd., fantázia nie je šikovnej kuchárke na škodu. Samozrejme, na portáli sa môže každý pochváliť, len táto "čína" nemá s čínu nič, hm je to na úsmev od ucha k uchu namiesto večere.
slice
Katka, až mi je ľúto, ako ťa tu všetci zvozili. Ale majú vo všetkom pravdu. Ak chceš dobre variť, tak na týchto stránkach máš mnoho vynikajúcich receptov. Treba sa len tým prehrabať, niečo z toho skúsiť a nabrať skúsenosti.
Ak chceš ísť do číny,treba začať s niečim jednoduchším a z ľahko dostupných surovín. Trebars:
 varecha.pravda.sk/recepty/cinska-kapusta-s-hribami-a-kura...


Potom by som sa pokúsil nakúpiť suroviny (netreba 100% dodržať) a vyskúšal niektoré kung pao z Varechy
2x methi a mirop



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia