Kuracie pečienky s jablkom

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 3. marca 2010

mám rada recepty na "slano - sladko", tak vám ponúkam tento

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  g
1  ks
3  PL
1 ks




Postup

  1. 1

    pečeň umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kúsky

  2. 2

    na panvicu dáme olej, osmahneme na ňom cibuľu pokrájanú na drobno, pridáme pečeň a miešame opatrne, kým pečeň "nezbelie" asi 5 - 7min. Pridáme korenie, rascu, kečup a soľ. Prikryjeme a necháme dusiť asi 10min. Potom pridáme jablko, očistené a nakrájané na kocky, podusíme ešte 10 min. a hotovo

  3. 3

    podávame s ryžou, hranolčekmi, varenými zemiakmi.........jednoducho, každý si dá to, čo mu chutí (len s knedľou som to neskúšala :))

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
g33
g33
Pečen z hydiny či je chladená alebo z mrazničky vždy povarim a pridam do už na panenskom oleji podusenej na hnedasto cibule /na 0,5 kg pečene 2-3 väčšie cibule/ a pred koncom pridam maslo, ktoré keď sa rozpusti všetko posolím a hneď odstavujem zo sporáka. .
jezibabka1
stratí sa tak chuť pečeňe a na 0.5 kg pečeňe dať 2-3 veľké cibule, tak neviem, to je skôr cibuľa šľahnuta pečeňou
evas13
Jezibabka, tvoja pečeň môže byť veľmi dobrá. Robím ju tak isto, len namiesto jabĺk dávam kukuricu, buď mrazenú, alebo konzervovanú. Pečeň stratí tú svoju horkosť.
jezibabka1
evas13 už som jedla pečeň aj s ananásom a tiež bola dobrá, rada by som poskúšala všetky recepty s obmenou.
kabelka
moja mama ma naucila ze ked sa robi pecen nesmie sa solit az na koniec.moze sa pridat aj hrusky a je to velmi chutne ,treba to len vyskusat. dobru chut.
1956
Ja mám radšej pečeň pokrájanú na plátky, obalenú v trojobale a vysmaženú.K tomu zemiačky a výborná je zaváraná cvikla, ale každý podľa chute.Môžu to byť aj kyslé uhorky,alebo čalamáda. Výborná je kuracia pečienka v zemiakovej placke.Tak dobrú chuť.
jezibabka1
1956 aj to je mňamka, len potej sa u nás zapráši a keď chcem, aby ostalo aj na večeru, tak urobím radšej restovamú
jezibabka1
kabelka aj mňa to tak mamka učila, ale kuraciu pečeň môžeš kľudne posoliť aj pri varení
bozulka
V našej rodine sa používa pečienka akákoľvek restovaná na cibuli -veľkej a slanine s troškou rasce,alebo iba na čiernom korení a miesto soli dávam sojovú omáčku.Restujem veľmi rýchlo hlavne kuracia je hotová hneď.
Len škoda,že to nieje príliš zdravé,hlavne pre nás odrastenejších.
roska
Perfektná je morčacia pečeň, je väčšia čiže menej roboty. Tiež uprednostňujem morčacie srdiečka a žalúdky pred kuracími.
tinca
Vareškárky to ste ešte nekúsili zajačiu pečeň, orestovať na pravom prepustenom masle potom posoliť, pokoreniť a jesť trebars aj na dobrom chlebíku, mňam. Len najväčší problém je,že zajačia pečeň je nedostatkový tovar a to mám asi v 3 stánkoch známosti. Keď natrafím, tak beriem 3-4 tácky.