Kuracie mäso na dietno

dvorka - fotkadvorka, 26. februára 2015
Kuracie mäso na dietno
Foto: dvorka

Mám rada nenáročné prípravy jedla z dostupných surovín a v trochu odľahčenej forme. Dnes urobené mäso je niečo medzi šunkou a steakom v prírodnom Zobraziť celý popisMám rada nenáročné prípravy jedla z dostupných surovín a v trochu odľahčenej forme. Dnes urobené mäso je niečo medzi šunkou a steakom v prírodnom duchu.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Surové kuracie prsia som dobre umyla, osolila a okorenila z každej strany a vložila do misy. Zaliala som vriacou vodou asi 2 cm nad mäso, trochu som mäsom popohýňala a misu zakryla na 20 minút. Po necelej polhodine som mäso vybrala z vody, tú som potom použila na zeleninovú polievku. Mäso som položila na papierové utierky na tanier, zakryla miskou a nechala vychladiť. Kuracie prsia vo vode zväčšili svoj objem a dostali pri reze pekný okrúhly tvar.

    Kuracie mäso na dietno - obrázok 1
  2. 2

    Na obed som si spravila celozrnný kus kus, zeleninový šalát so syrom a jogurtovo - chrenovú omáčku. K tomu plátky mäsa veľmi mäkké a jemné ktoré sa soľou a korením napili len zvrchu.

    Kuracie mäso na dietno - obrázok 2

Diskusia k receptu

katka78
Ešte som sa nestretla s týmto spôsobom úpravy mäsa. Uvažujem ako @smejkad.. nie je surové? Asi by som sa bála zdravotného rizika, ale možno je to len opatrnosť človeka, čo má skúsenosť so salmonelózou.
mirop
asi to bohvieko chutne nebude, dietne urcite, no nebezpecne.... zase ked sa clovek dobre po...erie - tiez sposob zhadzovania vahy :D
2010
Nehnevaj sa ale bez jeden vety tento recept je navod na otravu, takze dopis - teplota v najhrubsej casti prs musi dosiahnut min. 75 stupnov na taketo moderne recepty treba teplomer
radost
ale..však aj tatarák je surový..nie..??
snowflake
Hovadzie maso (niektore casti) a taktiez niektore ryby su fajn surove. Toto je super nebezpecne. Staci ked to uvaris, tak budes mat rovnako dietny recept. Nie je jeden dovod preco by si mala jest surove kuracie maso.
svedka
Asi nevieš, ake veľmi nebezpečné je konzumovat surovu kuracinu.ja ti zelam pevne zdravie.to sa neda porovnavat s tatarakom.v kuracine su ine pliagy
evanaaa
Len s veľkým rizikom by som sa pusila do jedenia tohto mäsa, a iste by mi ani chuť nedovareného nešmakovala, ale ak by s anormálne uvarilo, aj tak by bolo diétne, tak nechápem......
mijaita
Kdyz dietní, tak stačí proužky prsnich rizku nasucho opect na teflonove nebo grilovaci panvi a pak osolit, nebo pokapat ochucenym olejem. Opecene maso je vyborne k salatu a je dobre tepelně zpracované. A mnohem rychleji. Delam to velmi casto.
dara2112
Velmi zle fuj surova kuracina čo je na tom dobre alebo zdrave ?
elalea
....aj ja mam dietu,kvoli zdrav.stavu(ked si na nu spomeniem;-))).)....ale toto hadam nnniiiiieeeee;-DDD
havino
no neviem, ale obávam sa, že po tomto neuvarenom kuracom jedle ešte len diéta by bola nutná
tassiedevil
kuracina po tepelnej úprave nesmie byť ružová...s tým sa nehodno zahrávať, salmonela môže byť nebezpečná, najmä pre slabších jedincov....myslím lepšie by si bola spravila, keby si to mäso bola pomaly varila na nízkej teplote s tou zeleninou aspoň by to malo nejakú chuť...nič po zlom:)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia