Kuracie mäso na dietno
Autor receptu: dvorka
Mám rada nenáročné prípravy jedla z dostupných surovín a v trochu odľahčenej forme. Dnes urobené mäso je niečo medzi šunkou a steakom v prírodnom duchu.
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Surové kuracie prsia som dobre umyla, osolila a okorenila z každej strany a vložila do misy. Zaliala som vriacou vodou asi 2 cm nad mäso, trochu som mäsom popohýňala a misu zakryla na 20 minút. Po necelej polhodine som mäso vybrala z vody, tú som potom použila na zeleninovú polievku. Mäso som položila na papierové utierky na tanier, zakryla miskou a nechala vychladiť. Kuracie prsia vo vode zväčšili svoj objem a dostali pri reze pekný okrúhly tvar.
- Na obed som si spravila celozrnný kus kus, zeleninový šalát so syrom a jogurtovo - chrenovú omáčku. K tomu plátky mäsa veľmi mäkké a jemné ktoré sa soľou a korením napili len zvrchu.