Kuracia živánska
Autor receptu: michal1977
Po dlhej dobe pridávam recept...takže niečo jednoduché a slovenské :)
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 230 °C |
Postup
- Takže tu máme všetko hlavné, čo potrebujeme.
- Misu som vystlal alobalom a na spodok som dal trošku oleja.
- Kuracie prsia (v mojom prípade 2 ks kuracích pŕs - veľkých asi po poľských antibiotikách) nakrájame na menšie časti, zemiaky na kolieska a nakoniec cibuľu, papriku, slaninu, paradajky a cesnak na prúžky.
- Na spodok misy dáme jednu vrstvu zemiakov, na ne cibuľu na plátky a na vrch polovicu slaniny. Môžeme posoliť, pokoreniť a dať aj rascu.
- Ďalej poukladáme kuracie prsia (pridal som na ne štipku grilovacieho korenia a soľ) a ďalšiu vrstvu z paradajok.
- Na paradajky pridáme cibuľu, papriku a zvyšnú slaninu.
- A posledná vrstva - zemiaky. Posolíme, pridáme rascu...
- ...poriadne zavtvoríme alobal aby nám neunikala para...a šup do rúry na hodinu pri 230 stupňoch.
- Na posledných 5 minút odkryjeme a zapečieme pod grilom.
- A tu máme výsledný "produkt".
- ...chutilo to aj mojej malej okani... :)