Kuracia živánska

Autor receptu: michal1977

Po dlhej dobe pridávam recept...takže niečo jednoduché a slovenské :)

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Takže tu máme všetko hlavné, čo potrebujeme.
  2. Misu som vystlal alobalom a na spodok som dal trošku oleja.
  3. Kuracie prsia (v mojom prípade 2 ks kuracích pŕs - veľkých asi po poľských antibiotikách) nakrájame na menšie časti, zemiaky na kolieska a nakoniec cibuľu, papriku, slaninu, paradajky a cesnak na prúžky.
  4. Na spodok misy dáme jednu vrstvu zemiakov, na ne cibuľu na plátky a na vrch polovicu slaniny. Môžeme posoliť, pokoreniť a dať aj rascu.
  5. Ďalej poukladáme kuracie prsia (pridal som na ne štipku grilovacieho korenia a soľ) a ďalšiu vrstvu z paradajok.
  6. Na paradajky pridáme cibuľu, papriku a zvyšnú slaninu.
  7. A posledná vrstva - zemiaky. Posolíme, pridáme rascu...
  8. ...poriadne zavtvoríme alobal aby nám neunikala para...a šup do rúry na hodinu pri 230 stupňoch.
  9. Na posledných 5 minút odkryjeme a zapečieme pod grilom.
  10. A tu máme výsledný "produkt".
  11. ...chutilo to aj mojej malej okani... :)