Kuracie mäso

Kura na paprike

Autor receptu: maspoma

Rýchly a jednoduchý recept na klasiku slovenskej kuchyne, ktorý pre Mäspomu pripravila influencerka Simona Malková.

20 minút
príprava

Postup

  1. Osolené a okorenené kuracie mäso sprudka opražíme na oleji z oboch strán (stačí 2 až 3 minúty z každej strany). Mäso vyberieme z panvice a odložíme bokom.
  2. Na panvicu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú na oleji orestujeme do sklovita. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, premiešame ju s cibuľou, krátko orestujeme (stačí minútka). Prilejeme zeleninový vývar.
  3. Do panvice vrátime kuracie mäso, prikryjeme pokrievkou a na nízkom plameni necháme dusiť cca 10 až 15 minút. Následne mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky pomocou vidličky.
  4. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme ju cez sitko. Následne ju opäť privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme mlieko rozmiešané s múkou a necháme prejsť varom. Tým omáčku zahustíme.
  5. Na záver prilejeme smotanu, omáčku dochutíme soľou a korením, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Do omáčky vmiešame kúsky mäsa a môžeme servírovať.