Krúpková polievka

Krúpková polievka
zabiatko66Zabiatko66, 48 ročná žena, Liptovský Mikuláš, recept pridala: 14. apríla 2011 9:19Ďalšie jej recepty

Včera som varila krúpkovú polievku s údenými rebrami.

Postup prípravy receptu

1

Údené rebrá dáme variť do vody, pridáme 3-4 ks čierne korenie.
Krúpková polievka - obrázok 1

2

Medzi tým si očistíme zeleninu.
Krúpková polievka - obrázok 2

3

zeleninu nakrájame na drobné kúsky
Krúpková polievka - obrázok 3

4

Varíme spolu s rebrami. Pridáme 1 zeleninový bujón, suchú petržlenovú vňať, soľ, vegetu a varíme na malom ohni asi 20 min. pokiaľ nie je zeleninka polomäkká
Krúpková polievka - obrázok 4

5

Jačmenné krúpy dobre premyjeme vo vode.
Krúpková polievka - obrázok 5

6

Nakrájame si zemiaky na malé kocočky.
Krúpková polievka - obrázok 6

7

Krúpy, zemiaky a kelový list pridáme na koniec. Varíme ešte asi 15-20 min.
Krúpková polievka - obrázok 7

8

údené rebrí vyberieme s hotovej polievočky a môžeme papkať. Dobrú chuť.
Krúpková polievka - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jody, 14. apríla 2011 o 12:04
    super, varievam takú istú, keď varím údené mäso


  • mamatata2, 14. apríla 2011 o 18:14
    Veľmi dobrá, zaradím do jedálnička.


  • pivonka, 14. apríla 2011 o 19:42
    Už je v KK. Včera som varila z krúpok, takú "stvorenú", čiže čo som dal a bola tiež výborná.


  • madlenka, 15. apríla 2011 o 09:26
    Vyzerá skvele, vyskúšam.


  • marta5, 15. apríla 2011 o 11:28
    Super nápad,ja vyskušam ked budem variť šunku.Dakujem za skvelý recept.


  • bozulka, 15. apríla 2011 o 12:49
    Máme radi,robievam,ale bez zemiakov.


  • torticka, 15. apríla 2011 o 15:24
    Aj my sme varievali takúto polievku, ale namiesto krúpou sme robili halušky zo zemiakového cesta.


  • diabambulka, 15. apríla 2011 o 17:07
    mňam a krásna úvodná fotečka.


  • mamko176, 23. apríla 2011 o 11:58
    Ja dávam krúpy celkom na začiatku, určite ešte pred zeleninou, chcem, aby boli 100% makkučké, mazľavé, a dávam do nej aj vnať. , tá je veľmi dôležitá.
    Ked ju varím, máme ju za 1. aj za 2 .jedlo, údené potom s chlebom.
    Hodí sa na sobotu, ked je vela práce vonku.


  • hanach, 6. septembra 2011 o 12:19
    Polievočky milujeme - túto zaradím ja robievam trochu ináč, ale táto má nula tukov? hodí sa. Dík


  • bedo666, 14. januára 2013 o 18:06
    no zajtra idem na to :)


  • nanadodo, 14. marca 2014 o 13:26
    dnes moja premiéra tejto polievočky, veľká vďaka za inšpiráciu a recept, je fakt chutná!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist