Krupicové guľky

editamarkosEditamarkos, 53 ročná žena, Komárno, recept pridala: 8. decembra 2012 21:39Ďalšie jej recepty

Tieto guľky podávala moja mama ku sviečkovej na smotane.

Suroviny

3-4
porcie
30
minút
príprava
10
minút
na 100 °C

Postup prípravy receptu

1

Z krupice s mliekom a soľou uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo, vajcia a strúhanku.

2

S mokrou rukou vytvarujeme guľky a varíme asi 10 minút v slanej vode

3

Scedíme ich a podávame ako prílohu.

4

Ak chceme podávať samostatne na sladký spôsob, tak z cesta vynecháme soľ a pridáme do neho 50g cukru. Po uvarení a po cedení posypeme na oleji opraženou strúhankou a servírujeme so slivkovým lekvárom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist