Krupicové guľky

editamarkosEditamarkos, recept pridal: 8. decembra 2012 21:39Ďalšie jeho recepty

Tieto guľky podávala moja mama ku sviečkovej na smotane.

Suroviny

3-4
porcie
30
minút
príprava
10
minút
na 100 °C

Postup prípravy receptu

1

Z krupice s mliekom a soľou uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo, vajcia a strúhanku.

2

S mokrou rukou vytvarujeme guľky a varíme asi 10 minút v slanej vode

3

Scedíme ich a podávame ako prílohu.

4

Ak chceme podávať samostatne na sladký spôsob, tak z cesta vynecháme soľ a pridáme do neho 50g cukru. Po uvarení a po cedení posypeme na oleji opraženou strúhankou a servírujeme so slivkovým lekvárom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.

7 nových toastových trendov
- Inzercia -
Verili by ste, že toasty a móda majú veľa spoločného? Keď sa Slovákmi obľúbeného jedla chopia módni blogeri a použijú kvalitné ingrediencie, bežný toast sa rázom premení na Fashion toast.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist