Krupicové guľky

editamarkosEditamarkos, recept pridal: 8. decembra 2012 21:39Ďalšie jeho recepty

Tieto guľky podávala moja mama ku sviečkovej na smotane.

Suroviny

3-4
porcie
30
minút
príprava
10
minút
na 100 °C

Postup prípravy receptu

1

Z krupice s mliekom a soľou uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo, vajcia a strúhanku.

2

S mokrou rukou vytvarujeme guľky a varíme asi 10 minút v slanej vode

3

Scedíme ich a podávame ako prílohu.

4

Ak chceme podávať samostatne na sladký spôsob, tak z cesta vynecháme soľ a pridáme do neho 50g cukru. Po uvarení a po cedení posypeme na oleji opraženou strúhankou a servírujeme so slivkovým lekvárom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist