Krkovičkové roládky

Autor receptu: pusta

Tento recept je môj vlastný a nenáleží mi ho komentovať, teda posúdte sami.

4
porcie
120 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hríby namočíme na 30 minút do vlažnej vody, potom ich scedíme a pokrájame na malé kúsky. Pripravíme si plnku zmiešaním mletého mäsa s hríbami, kyslou smotanou, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, mletou červenou paprikou, soľou, dobre spracujeme a odložíme do chladničky.
  2. Krkovičku nakrájame na rezne, vyklepeme na tenko, osolíme a okoreníme po oboch stranách. Z mletého mäsa vlhkými rukami vytvarujeme valčeky, ktoré uložíme na krkovičku a pevne zavinieme do rolád. Rolády dáme do pekáča, obložíme mesiačikmi cibule, pridáme bravčovú masť, podlejeme vodou, prikryjeme a vložíme do trúby. Pečieme v trúbe na 180 stupňoch 40 minút za prelievania vypečenou šťavou. Odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút do červena.
  3. Necháme asi 10 minút odpočinúť a pokrájame na plátky, ktoré dáme na tanier. Podávame horúce so zemiakovou kašou, podiate vypečenou šťavou a s nakladanými baraními rohmi.