Krémeš z lístkového cesta

Krémeš z lístkového cesta
Foto: kukanka
kukankaKukanka, recept pridal: 7. apríla 2012 16:27Ďalšie jeho recepty

Tento krémeš patrí k našim obľúbeným, je rýchly, lacný :) a ešte rýchlejšie sa zje :)

Suroviny

30
porcií
15
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké diely, ktoré rozvalkáme a roztiahneme na plytký plech. Pred vložením do rúry popicháme vidličkou. Upečieme v horúcej rúre každý kus zvlášť. Po vychladnutí krajší diel rozrežeme na kocky aké chceme mať krémeše. Druhý kus - celý plát položíme na tácku.

2

Krém: mlieko, 5 lyžíc kryšt. cukru a vanilkový cukor dáme variť.Trochu mlieka si odložíme a do neho rozmiešame zlaté klasy a žĺtky. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme na hustú kašu. Bielky vyšľaháme s 5 lyžicami kryšt. cukru na penu a zamiešame do horúcej kaše.

3

Na tácke položený spodný diel v celku natrieme krémom a pokrájané kocky pekne poukladáme na krém. Jemne pritlačíme. Dáme do chladu, kým vychladne a potom do chladničky. Krémeš sa krája až po vyhladnutí, tak ako sme poukladali horné kocky. Nakoniec ocukríme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • svetlana9, 7. apríla 2012 o 19:17
    jednoduché, logické a fantastické - už je v mojej KK


  • laali, 7. apríla 2012 o 20:32
    Koláčik musí byť úžasný, zbierjú sa mi slinky, škoda že mlieko nemôžem...jooj sprail simi chute :(


  • vanilka111, 7. apríla 2012 o 21:38
    laali,kludne môžeš uvarťt ten krém bez mlieka,ja tak robím už roky,uvarím vodu s cukrom a do toho zamiešam v troche vody rozmiešaný zlatý klas a potom ten hustý horúci puding zašlahávam do čerstvo vyšlahaného sladkého snehu, smelo do toho, toto robím vždy,keď mi ostane veľa bielkov po pečení kysnutých koláčov,lebo žĺtky sem vôbec nejdú :-)


  • sonal, 8. apríla 2012 o 10:21
    fakt je dobry, ja dam na puding aj slahacku...


  • tatranocka, 8. apríla 2012 o 10:55
    Ja robím jednoduchší.Uvarím hustý vanilkový puding (pridám na 1 l mlieka 2 ks pudingu a vrchovatú lyžicu kukuričného škrobu) a po vychladnutí vmiešam 250 gr. masla.Tá chuť je mňamková a mám to rýchlejšie.


  • kukanka, 8. apríla 2012 o 13:05
    svetlana9 - ďakujem... sonal - nemáme moc radi šlahačku, tak ju nedávam....tatranocka - každý si robí podľa seba :)


  • rigocka, 8. apríla 2012 o 16:02
    Ja ho robím tak ako ty,len mám v recepte o 1 vajce viac,tiež nedávam šľahačku,takto je to klasický starodávny krémeš:)


  • sovka62, 8. apríla 2012 o 16:21
    A mne zase stačia tri vajcia a 2,5 pudingu. Všetko jedno, sú si eľmi podobné a hlavne je to chuť mladosti, toto sú tie krémeše, ktoré sa kedysi predávali za 90 halierov. Mávali samozrejme aj so šľahačkou, francúzske kocky, ale mne chutili práve tie, v ktorých nebol zbytočný tuk.
    @tatranocka , neviem o čo to máš rýchlejšie, keď musíš puding najprv vychladiť, potom vymiešať maslo, puding do neho pridávať po častiach...... Tu sa ti sneh vyšľahá kým zovrie mlieko a uvarí sa puding, sneh ide rovno do horúceho krému a celé to ide horúce na cesto, takže to naozaj trvá len pár minút.


  • kukanka, 8. apríla 2012 o 16:55
    @sovka62 , áno sú to staré klasické krémeše :)
    @rigocka.. hej super krémeš:)


  • angiek, 8. apríla 2012 o 17:20
    tak tieto kremesky podobne pekava moja mamina a niekedy aj ja a ine ani nebudeme, jednoduche, rychle, najlepsie :)


  • evanaaa, 8. apríla 2012 o 17:57
    Takéto výborné krémeše robieva moja švagrina a mne sa práveže páči v nich ten krém so Zl.klasu, do ktorého ide za horúca sneh, ale aj tá šľahačka naň, lebo my ju máme radi.


  • evanaaa, 8. apríla 2012 o 17:58
    A ešte - bez čokopolevy mi chutia viac, ja ju tam nemusím mať, stačí pocukrovať.


  • tatranocka, 8. apríla 2012 o 18:12
    @sovka62 ,maslo nevymiešavam,do polovychladnutého pudingu nakrájam polotuhé maslo a vymiešam do hladka.


  • aroooo, 8. apríla 2012 o 23:12
    takto robíme krémeše aj my, horúci puding zašľahaním snehu zdvojnásobí svoj objem, mne tam netreba žiadna šľahačka, takto je naj...


  • vlidus, 22. septembra 2012 o 20:24
    Krém,co mám na "Bebe krémese" nie sú najlepsie,tak som skúsila s tymto krémom.MNAAAAM !


  • sydnyi11, 2. novembra 2012 o 09:38
    robila som tento recept podla tohto navodu uz asi 10x a dneska ho idem robit znovu je vynikajuci dakujeemmmmm za tip


  • kukanka, 2. novembra 2012 o 09:59
    Ďakujem... som veľmi rada, že sa páči recept :)


  • miamia, 9. decembra 2012 o 09:24
    @Kukanka môžem poprosiť upresnenie gramáže pri Zlatom klase v surovinách? Predáva sa rôzna a je to pre tento recept dosť podstatné. V potravinách som videla Oetker 200g, zdá sa mi to veľa, keď treba 3ks. Vďaka... :) Teším sa, že vyskúšam! :)


  • ada00152, 29. marca 2013 o 13:38
    je to super ale mne tam chýba šľahačka ja dávam harlekýnovú šľahačku a nemá chybu, je ako pravý fr. krémeš naši si idú prsty oblízať.


  • kukanka, 31. marca 2013 o 22:01
    @ada00152 ... my šľahačku moc nemusíme, radšej máme krémeš takto :)


  • majkahra, 8. apríla 2013 o 15:11
    Dievčatá, nechcem byť moc múdra, aby ste to tak nebrali. Recepty nepridávam, ale veľmi rada sa od vás učím. Skúste postup krémešu aj takto, myslím, že budete spokojné: 20 dkg cukru kryštálového vyšľahať zo 6 bielkami. Uvariť 8 dl vody, 20 dkg kryštálový cukor 1 vanilkový cukor a 4 zlaté klasy 40g . Horúce vliať do vyšľahaných bielkov. Spraví sa vám krásna hmota a je to aj lacnejšie. Kto chce dá šľahačku, alebo aj bez nej.


  • smejocka, 15. októbra 2013 o 17:56
    Ahojte ja som to dneska vyskusala a je vynikajuce ani som to nestihla ani ochutnat ......... :) :) :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist