Krémeš z lístkového cesta

Krémeš z lístkového cesta
Foto: kukanka
kukankaKukanka, recept pridal: 7. apríla 2012 16:27Ďalšie jeho recepty

Tento krémeš patrí k našim obľúbeným, je rýchly, lacný :) a ešte rýchlejšie sa zje :)

Suroviny

30
porcií
15
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto rozdelíme na dva rovnaké diely, ktoré rozvalkáme a roztiahneme na plytký plech. Pred vložením do rúry popicháme vidličkou. Upečieme v horúcej rúre každý kus zvlášť. Po vychladnutí krajší diel rozrežeme na kocky aké chceme mať krémeše. Druhý kus - celý plát položíme na tácku.

2

Krém: mlieko, 5 lyžíc kryšt. cukru a vanilkový cukor dáme variť.Trochu mlieka si odložíme a do neho rozmiešame zlaté klasy a žĺtky. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme na hustú kašu. Bielky vyšľaháme s 5 lyžicami kryšt. cukru na penu a zamiešame do horúcej kaše.

3

Na tácke položený spodný diel v celku natrieme krémom a pokrájané kocky pekne poukladáme na krém. Jemne pritlačíme. Dáme do chladu, kým vychladne a potom do chladničky. Krémeš sa krája až po vyhladnutí, tak ako sme poukladali horné kocky. Nakoniec ocukríme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • svetlana9, 7. apríla 2012 o 19:17
    jednoduché, logické a fantastické - už je v mojej KK


  • laali, 7. apríla 2012 o 20:32
    Koláčik musí byť úžasný, zbierjú sa mi slinky, škoda že mlieko nemôžem...jooj sprail simi chute :(


  • vanilka111, 7. apríla 2012 o 21:38
    laali,kludne môžeš uvarťt ten krém bez mlieka,ja tak robím už roky,uvarím vodu s cukrom a do toho zamiešam v troche vody rozmiešaný zlatý klas a potom ten hustý horúci puding zašlahávam do čerstvo vyšlahaného sladkého snehu, smelo do toho, toto robím vždy,keď mi ostane veľa bielkov po pečení kysnutých koláčov,lebo žĺtky sem vôbec nejdú :-)


  • sonal, 8. apríla 2012 o 10:21
    fakt je dobry, ja dam na puding aj slahacku...


  • tatranocka, 8. apríla 2012 o 10:55
    Ja robím jednoduchší.Uvarím hustý vanilkový puding (pridám na 1 l mlieka 2 ks pudingu a vrchovatú lyžicu kukuričného škrobu) a po vychladnutí vmiešam 250 gr. masla.Tá chuť je mňamková a mám to rýchlejšie.


  • kukanka, 8. apríla 2012 o 13:05
    svetlana9 - ďakujem... sonal - nemáme moc radi šlahačku, tak ju nedávam....tatranocka - každý si robí podľa seba :)


  • rigocka, 8. apríla 2012 o 16:02
    Ja ho robím tak ako ty,len mám v recepte o 1 vajce viac,tiež nedávam šľahačku,takto je to klasický starodávny krémeš:)


  • sovka62, 8. apríla 2012 o 16:21
    A mne zase stačia tri vajcia a 2,5 pudingu. Všetko jedno, sú si eľmi podobné a hlavne je to chuť mladosti, toto sú tie krémeše, ktoré sa kedysi predávali za 90 halierov. Mávali samozrejme aj so šľahačkou, francúzske kocky, ale mne chutili práve tie, v ktorých nebol zbytočný tuk.
    @tatranocka , neviem o čo to máš rýchlejšie, keď musíš puding najprv vychladiť, potom vymiešať maslo, puding do neho pridávať po častiach...... Tu sa ti sneh vyšľahá kým zovrie mlieko a uvarí sa puding, sneh ide rovno do horúceho krému a celé to ide horúce na cesto, takže to naozaj trvá len pár minút.


  • kukanka, 8. apríla 2012 o 16:55
    @sovka62 , áno sú to staré klasické krémeše :)
    @rigocka.. hej super krémeš:)


  • angiek, 8. apríla 2012 o 17:20
    tak tieto kremesky podobne pekava moja mamina a niekedy aj ja a ine ani nebudeme, jednoduche, rychle, najlepsie :)


  • evanaaa, 8. apríla 2012 o 17:57
    Takéto výborné krémeše robieva moja švagrina a mne sa práveže páči v nich ten krém so Zl.klasu, do ktorého ide za horúca sneh, ale aj tá šľahačka naň, lebo my ju máme radi.


  • evanaaa, 8. apríla 2012 o 17:58
    A ešte - bez čokopolevy mi chutia viac, ja ju tam nemusím mať, stačí pocukrovať.


  • tatranocka, 8. apríla 2012 o 18:12
    @sovka62 ,maslo nevymiešavam,do polovychladnutého pudingu nakrájam polotuhé maslo a vymiešam do hladka.


  • aroooo, 8. apríla 2012 o 23:12
    takto robíme krémeše aj my, horúci puding zašľahaním snehu zdvojnásobí svoj objem, mne tam netreba žiadna šľahačka, takto je naj...


  • vlidus, 22. septembra 2012 o 20:24
    Krém,co mám na "Bebe krémese" nie sú najlepsie,tak som skúsila s tymto krémom.MNAAAAM !


  • sydnyi11, 2. novembra 2012 o 09:38
    robila som tento recept podla tohto navodu uz asi 10x a dneska ho idem robit znovu je vynikajuci dakujeemmmmm za tip


  • kukanka, 2. novembra 2012 o 09:59
    Ďakujem... som veľmi rada, že sa páči recept :)


  • miamia, 9. decembra 2012 o 09:24
    @Kukanka môžem poprosiť upresnenie gramáže pri Zlatom klase v surovinách? Predáva sa rôzna a je to pre tento recept dosť podstatné. V potravinách som videla Oetker 200g, zdá sa mi to veľa, keď treba 3ks. Vďaka... :) Teším sa, že vyskúšam! :)


  • ada00152, 29. marca 2013 o 13:38
    je to super ale mne tam chýba šľahačka ja dávam harlekýnovú šľahačku a nemá chybu, je ako pravý fr. krémeš naši si idú prsty oblízať.


  • kukanka, 31. marca 2013 o 22:01
    @ada00152 ... my šľahačku moc nemusíme, radšej máme krémeš takto :)


  • majkahra, 8. apríla 2013 o 15:11
    Dievčatá, nechcem byť moc múdra, aby ste to tak nebrali. Recepty nepridávam, ale veľmi rada sa od vás učím. Skúste postup krémešu aj takto, myslím, že budete spokojné: 20 dkg cukru kryštálového vyšľahať zo 6 bielkami. Uvariť 8 dl vody, 20 dkg kryštálový cukor 1 vanilkový cukor a 4 zlaté klasy 40g . Horúce vliať do vyšľahaných bielkov. Spraví sa vám krásna hmota a je to aj lacnejšie. Kto chce dá šľahačku, alebo aj bez nej.


  • smejocka, 15. októbra 2013 o 17:56
    Ahojte ja som to dneska vyskusala a je vynikajuce ani som to nestihla ani ochutnat ......... :) :) :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist