Králik na smotane s haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, karí, bazalku, 1 cesnak, trochu vegety, ocot, 6 ks nového korenia, balzamikový ocot, worcesterskú omáčku, 2 bobkové listy, čili.
  2. Po vychladnutí marinády králika naporciujeme a kúsky mäsa dáme na noc do marinády. Na masti speníme do zlatista 2 cibule, kúsky mäsa dáme na cibuľku a prudko opečieme. Dusíme do mäkka, pridáme ešte štipku oregana, karí, bazalky a čierneho korenia. Keď je mäso mäkké, podlejeme ho marinádou – asi 7 dl.
  3. Nakoniec zahustíme smotanou zmiešanou s mliekom a s múkou. Podávame s cestovinu alebo knedľou.