Koláče z Juhoslávie

tinka1 - fotkatinka1, 27. augusta 2012

Hrabala som sa v starych receptoch a našla som tieto fajnové koláčiky :) Nerobila som ich zopár rokov, foto pridám hned ako ich napečiem Zobraziť celý popisHrabala som sa v starych receptoch a našla som tieto fajnové koláčiky :) Nerobila som ich zopár rokov, foto pridám hned ako ich napečiem :)

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 ml vlažné
40 g čerstvé
3 PL
600 g
2 ČL
100 ml
250 g
2 ks
2 ČL




Postup

  1. 1

    Mlieko zohrejeme, rozmiešame v ňom cukor, droždie a 2 PL múky a necháme 10-15 min. postáť. Potom pridáme soľ, olej a postupne zvyšnú múku a vypracujeme hustejšie cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.

  2. 2

    Pripravíme si krém: Zmäknutý ( nie rozpustený ) tuk dohladka rozmiešame so žĺtkami a so soľou.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovice, každú rozvaľkáme ( asi 1 cm ), natrieme krémom a zvinieme do rolády. Povrch rolád tiež natrieme krémom a pokrájame ich šikmým rezom na trojuholníky. Môžeme ich posypať makom alebo sezamom.

  4. 4

    Poukladáme ich na suchý plech a dáme piecť do vyhriatej rúry ( 180-200 °C ). Z plechu ich zoberieme až keď trocha vychladnú.

Diskusia k receptu

tiziana
Ahoj a vitaj na vareche, určite foto napovie viac, tie koláčiky sú slané?
andelka2
Tieto koláčiky pečiem pravidelne, vždy jeden krát do mesiaca su u nás na stole. Ano su na slanší sposob, ale kľudne sa može dať menej soli. Ja na krém používam Heru. Odporučam su naozaj super.
milad
Sú super ku gulášovej polievke, alebo ku grilovačke. Robíme dlho, už roky a vždy chutia. A ide to i nasladko, so škoricovým cukrom.
tinka1
@tiziana ano kolaciky su slane... ja davam maslo, mne chut Hery - Palmarinu vadi... :( najbllizsie pridam do polovice plnky aj cesnak :)
afataga
skoda ze nie je foto, lebo mi nejde do hlavy, ako z tohto pomeru muky a vody vyjde tuhsie cesto, isto by som dala menej vody, ja tiez nemam rada Heru a pod. blavajzy, skus dat mast, uvidis ake bude cesto vlacne
meduska112
z toho pomeru nikdy nebude hustejšie cesto, piekla som ich z odstupom rokov asi 2x a vždy som sa tým dala oklamať, toho mlieka tam stačí 300 ml. na 600g múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia