Koláč z lesných húb

babbu - fotkababbu, 24. júla 2014
Koláč z lesných húb
Foto: babbu

Keďže máme teraz dostatok húb, tak som zvolila tento koláč naslano, ktorému neodoláme vždy, keď ich nazbierame. Vynikajúci je nielen teplý, ale aj studený Zobraziť celý popisKeďže máme teraz dostatok húb, tak som zvolila tento koláč naslano, ktorému neodoláme vždy, keď ich nazbierame. Vynikajúci je nielen teplý, ale aj studený a môžu sa na neho použiť akýkoľvek druh hríbov.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO:
100 g
1 hrnček
 štipka
1 ČL
3 PL
NÁPLŇ A DOKONČENIE:
2 PL
1 ks
1 ks
500 g
5 strúčikov
1 PL
3 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: V miske zmiešame maslo, múku, štipku soli a cukor a všetko pomiešame. Po lyžiciach pridávame vodu, aby vzniklo vláčne cesto. Uložíme ho do chladničky na 30 minút oddýchnuť.

    Koláč z lesných húb - obrázok 1
  2. 2

    Náplň: V hrnci rozhrejeme olej, pridáme na mesiačiky pokrájané obidve cibule a necháme orestovať, asi 3 minúty. Trochu červenej cibule si odložíme na ozdobenie. Do hrnca pridáme na plátky pokrájané huby, dochutíme soľou a korením a restujeme za stáleho miešania 8-10 minúť. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

    Koláč z lesných húb - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyložíme z chladničky, rozvaľkáme ho, vložíme do formy a vyplníme ním aj steny, aby náplň nevytiekla. Cesto na dne popicháme vidličkou a predpečieme v trúbe predhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút do zlata.

    Koláč z lesných húb - obrázok 3
  4. 4

    Koláč vyložíme z trúby, naplníme ho hubovou zmesou, povrch zalejeme vajíčkami ušľahanými s mliekom, posypeme muškátovým orieškom, soľou a korením a pečieme ešte 30 minúť.

  5. 5

    Dozdobíme pažitkou, červenou cibuľkou a môžeme aj na masle orestovanými kuriatkami. Môžeme podávať so zakysanou smotanou, zmiešanou so 4 strúčikmi cesnaku.

    Koláč z lesných húb - obrázok 5

Diskusia k receptu

zolik
Tento kolac sa mi paci za 5. Aj spracovanie receptu sa mi paci - zrozumitelne a prehladne. Dakujem.
1x babbu
zolik
A zabudla som, mas velmi zaujimavy hrniec, sa mi velmi paci. Taky este nepoznam. Ja som maniak do AMC, ine ani nemam, okrem panvice na palacinky.
kukulienka71
Veľmi lákavý hubový koláčik, pekná prezentácia, dávam 5* a recept si ukladám, pre ohlásenú návštevu ako stvorené:-)
1x babbu
frezia
Tento krasny kolac dnes vyskusam, dakujem za inspiraciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia