Koláč s tvarohovou plnkou

kata50Kata50, 65 ročná žena, Prešov, 11. mája 2011 13:44
Ďalšie jej recepty »

Koláč s tvarohovou plnkouFoto: kata50

Tento jednoduchý koláč zvládnu aj začiatočníčky. Chutí ako dospelým, tak aj deťom.

45-50
porcií
45 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 g /hera/
200 g
2 ks celé
1 ks
PLNKA:
500 g v črievku
1 ks
2 ks celé surové
1/2 citróna postrúhaná
250 ml
1 ks
90 g
50 g
350 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Zo surovín na cesto si zhnetieme cesto, ktoré necháme v mikroténovom sáčku odpočívať na chladnom mieste. Aspoň 1 hodinu. Medzi tým si pripravíme plnku do cesta.

  2. 2

    Najprv si uvaríme puding z mlieka, cukru, a Zlatého klasu. Stiahneme z platne a za horúca vmiešame maslo. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    A teraz tvaroh : Tvaroh, vanilkový cukor, vajíčka a postrúhanú citrónovú kôru dobre vyšľaháme do hladkého krému.

  4. 4

    Na koniec spojíme obe masy - tvarohovú aj pudingovú

  5. 5

    Odpočinuté cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5-1 cm. ( podsypávame si múku - lepšie sa s ním pracuje ) Prenesieme valčekom na plech a potrieme dulovým lekvárom. Na to vylejeme plnku a prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom. Nezabudnime cesto popichať vidličkou, aby počas pečenia mohla unikať nahromadená para a aby sa nám vrchný plát zbytočne nezdvihol od plnky.

    Koláč s tvarohovou plnkou - obrázok 5
  6. 6

    Určite poznáte ovocný strom DULA. Mnohí však jeho plody využijú iba na spríjemnenie vône v byte alebo v skrini. Z tohto ovocia sa však pripravuje kompót, lekvár, strúhaný polotovar do koláčov a pod. Ja som ho objavila nedávno a nedám na toto ovocie dopustiť. Keď ho budem v jeseni spracovávať - tak vám to nafotím. Samozrejme, že do tohto koláča môže ísť aj iný lekvár. S dulovým nám to chutilo najlepšie. Prajem dobrú chuť :-))

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist