Koláč s tvarohovou plnkou

Autor receptu: kata50

Tento jednoduchý koláč zvládnu aj začiatočníčky. Chutí ako dospelým, tak aj deťom.

45-50
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto si zhnetieme cesto, ktoré necháme v mikroténovom sáčku odpočívať na chladnom mieste. Aspoň 1 hodinu. Medzi tým si pripravíme plnku do cesta.
  2. Najprv si uvaríme puding z mlieka, cukru, a Zlatého klasu. Stiahneme z platne a za horúca vmiešame maslo. Necháme vychladnúť.
  3. A teraz tvaroh : Tvaroh, vanilkový cukor, vajíčka a postrúhanú citrónovú kôru dobre vyšľaháme do hladkého krému.
  4. Na koniec spojíme obe masy - tvarohovú aj pudingovú
  5. Odpočinuté cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5-1 cm. ( podsypávame si múku - lepšie sa s ním pracuje ) Prenesieme valčekom na plech a potrieme dulovým lekvárom. Na to vylejeme plnku a prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom. Nezabudnime cesto popichať vidličkou, aby počas pečenia mohla unikať nahromadená para a aby sa nám vrchný plát zbytočne nezdvihol od plnky.
  6. Určite poznáte ovocný strom DULA. Mnohí však jeho plody využijú iba na spríjemnenie vône v byte alebo v skrini. Z tohto ovocia sa však pripravuje kompót, lekvár, strúhaný polotovar do koláčov a pod. Ja som ho objavila nedávno a nedám na toto ovocie dopustiť. Keď ho budem v jeseni spracovávať - tak vám to nafotím. Samozrejme, že do tohto koláča môže ísť aj iný lekvár. S dulovým nám to chutilo najlepšie. Prajem dobrú chuť :-))