Kokosový zákusok

Kokosový zákusok
Foto: martina34
martina34Martina34, recept pridal: 11. júla 2010 19:05Ďalšie jeho recepty

Suroviny

50
porcií
120
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Upečieme si dva pláty cesta z uvedených surovín pre cesto. Z 5 bielok vyšľaháme sneh, pridávame 150 g kryštáľový cukor, postupne aj žĺtka. Nakoniec jemne vmiešame 150 g múky zmiešanej s kakaom a 1/2 kypriacim práškom a 5 PL vody. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Upečené pláty necháme vychladnúť.

2

Plnka: Deň vopred si uvaríme Salco v konzerve, varíme cca 2-3 hodiny. Uvaríme si Zlatý klas, 4 dl mlieka si dáme variť a v 1v dl si zmiešame dva balíčky prášku so 4 PL cukru. Vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. Uvarený puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Vychladený puding, uvarené salko a heru spolu vymiešame.

3

Kokosová plnka: mlieko s cukrom si dáme variť a do vriaceho nasypeme kokos, premiešame a do poloochladeného vmiešame heru. Necháme vychladnúť.

4

Plát cesta si potrieme lekvárom, naň natrieme 1/2 krému, naň rozvrstvíme kokosovú plnku, na ňu dáme druhú polovicu krému, prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli rozpustíme varovú čokoládu, pridáme olej a ceru, vymiešame, necháme trochu ochladiť a polejeme ňou koláč. Koláč dáme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • esi, 12. júla 2010 o 08:13
    Jéjda, tento vyzerá vééééľmi dobre. Už je uložený a určite v priebehu prár dní vyskúšam. Teraz by sa mi hodil ku káve.


  • marienka44, 12. júla 2010 o 08:57
    Aj ja robim cokoladovu polevu rovnakym sposobom. V postupe v bode c.1 neviem, co znamena 5 PL a nie je napisane čoho. :-)


  • martina34, 12. júla 2010 o 09:21
    opravila som, nejak mi to vypadlo z textu, má byť tam vody.


  • hajni, 12. júla 2010 o 09:46
    No, teraz tam už nie je ani 5 PL, ani vody?


  • bambitka, 12. júla 2010 o 12:35
    Martinka,kraaasny kolacik a urcite aj veeelmi jedly ukladam do KK:)))


  • gittka, 12. júla 2010 o 18:40
    @martinka tvoje recepty zbožnujem ešte predtým ako ich vyskúšam.všetky sú super!!!!!!!!!!!!!


  • martina34, 12. júla 2010 o 18:44
    ďakujem @gittka , u nás koláčiky idú, ale musíme sa krotiť, teda aspoň podaktorí


  • veronika353, 12. júla 2010 o 20:54
    Vypadá krásně, ukládám.Múj muž má rád kokosové zákusky,upeču mu ho k meninám.


  • jeka, 12. júla 2010 o 21:19
    Vyzerá lákavo,mám rada kokos.Chcela by som sa spýtať, či sa nerozlieva salková plnka(už sa mi stalo ,že mi vytiekla). Dˇakujem


  • alzbetka2, 12. júla 2010 o 22:18
    Tento zákusok je fantastický, ja ho mám pod názvom "Prezident". Mám ho bez salka, ale to je jedno, je vynikajúci tak, či tak. Aj keď celý život odtučňujem /s chabým výsledkom:-)/, dala by som si povedať aj o takomto čase....Máš ho aj pekne pokrájaný, si šikuľka.


  • martina34, 16. júla 2010 o 18:50
    Ďakuje, koláčik zvyknem bežne robievať aj s obyčajným krémom bez salka, s varenou kašou, no takto má lepšiu chuť. Salko nevyteká, teda záleží aj od toho aké salko dáš, lebo napr. salko z Lidla je väčšie a treba ho aj dlhšie variť ako také "poctivejšie" salko, ktoré je síce drahšie. Do celého ide aj uvarená kaša - puding, z dvoch zlatých klasov a pol litra mlieka, to dobre zahustí.


  • 3sandra3, 28. marca 2011 o 22:17
    krásny kokosový zákusok,,, ukladám si do kk... a v sobotu urobím



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist