Kokosový zákusok

Kokosový zákusok
Foto: martina34
martina34Martina34, recept pridal: 11. júla 2010 19:05Ďalšie jeho recepty

Suroviny

50
porcií
120
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Upečieme si dva pláty cesta z uvedených surovín pre cesto. Z 5 bielok vyšľaháme sneh, pridávame 150 g kryštáľový cukor, postupne aj žĺtka. Nakoniec jemne vmiešame 150 g múky zmiešanej s kakaom a 1/2 kypriacim práškom a 5 PL vody. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Upečené pláty necháme vychladnúť.

2

Plnka: Deň vopred si uvaríme Salco v konzerve, varíme cca 2-3 hodiny. Uvaríme si Zlatý klas, 4 dl mlieka si dáme variť a v 1v dl si zmiešame dva balíčky prášku so 4 PL cukru. Vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. Uvarený puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Vychladený puding, uvarené salko a heru spolu vymiešame.

3

Kokosová plnka: mlieko s cukrom si dáme variť a do vriaceho nasypeme kokos, premiešame a do poloochladeného vmiešame heru. Necháme vychladnúť.

4

Plát cesta si potrieme lekvárom, naň natrieme 1/2 krému, naň rozvrstvíme kokosovú plnku, na ňu dáme druhú polovicu krému, prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli rozpustíme varovú čokoládu, pridáme olej a ceru, vymiešame, necháme trochu ochladiť a polejeme ňou koláč. Koláč dáme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • esi, 12. júla 2010 o 08:13
    Jéjda, tento vyzerá vééééľmi dobre. Už je uložený a určite v priebehu prár dní vyskúšam. Teraz by sa mi hodil ku káve.


  • marienka44, 12. júla 2010 o 08:57
    Aj ja robim cokoladovu polevu rovnakym sposobom. V postupe v bode c.1 neviem, co znamena 5 PL a nie je napisane čoho. :-)


  • martina34, 12. júla 2010 o 09:21
    opravila som, nejak mi to vypadlo z textu, má byť tam vody.


  • hajni, 12. júla 2010 o 09:46
    No, teraz tam už nie je ani 5 PL, ani vody?


  • bambitka, 12. júla 2010 o 12:35
    Martinka,kraaasny kolacik a urcite aj veeelmi jedly ukladam do KK:)))


  • gittka, 12. júla 2010 o 18:40
    @martinka tvoje recepty zbožnujem ešte predtým ako ich vyskúšam.všetky sú super!!!!!!!!!!!!!


  • martina34, 12. júla 2010 o 18:44
    ďakujem @gittka , u nás koláčiky idú, ale musíme sa krotiť, teda aspoň podaktorí


  • veronika353, 12. júla 2010 o 20:54
    Vypadá krásně, ukládám.Múj muž má rád kokosové zákusky,upeču mu ho k meninám.


  • jeka, 12. júla 2010 o 21:19
    Vyzerá lákavo,mám rada kokos.Chcela by som sa spýtať, či sa nerozlieva salková plnka(už sa mi stalo ,že mi vytiekla). Dˇakujem


  • alzbetka2, 12. júla 2010 o 22:18
    Tento zákusok je fantastický, ja ho mám pod názvom "Prezident". Mám ho bez salka, ale to je jedno, je vynikajúci tak, či tak. Aj keď celý život odtučňujem /s chabým výsledkom:-)/, dala by som si povedať aj o takomto čase....Máš ho aj pekne pokrájaný, si šikuľka.


  • martina34, 16. júla 2010 o 18:50
    Ďakuje, koláčik zvyknem bežne robievať aj s obyčajným krémom bez salka, s varenou kašou, no takto má lepšiu chuť. Salko nevyteká, teda záleží aj od toho aké salko dáš, lebo napr. salko z Lidla je väčšie a treba ho aj dlhšie variť ako také "poctivejšie" salko, ktoré je síce drahšie. Do celého ide aj uvarená kaša - puding, z dvoch zlatých klasov a pol litra mlieka, to dobre zahustí.


  • 3sandra3, 28. marca 2011 o 22:17
    krásny kokosový zákusok,,, ukladám si do kk... a v sobotu urobím



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist