Kokosové rezy

Kokosové rezy
cenculka30Cenculka30, recept pridal: 1. júna 2011 1:00Ďalšie jeho recepty

Suroviny

25-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

CESTO HNEDE: Vajíčka vymiešame s kryšt. cukrom, pridáme kakao a múku.

2

CESTO BIELE: Bielka vymiešame s kryšt. cukrom a zamiešame kokos.

3

Hnedé cesto vylejeme na plech a z bieleho cesta robíme lyžicou kôpky a dávame na hnedé cesto.Pečieme na 180 °C 25-30 minút.

4

PLNKA: Mlieko, kryšt. cukor, a kakao zmiešame a uvaríme (na niť) a do letnej zmesi pridáme maslo a vyšľaháme. Plnku dáme na upečené a vychladnuté cesto. Polejeme čokoládou. ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Čokoládu, maslo a olej dáme do taniera a dáme do mikrovlnky na 10 sekúnd. Vyberieme premiešame a zas dáme na 10 sekúnd a takto pokračujeme pokiaľ sa čokoláda neroztopí.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 1. júna 2011 o 10:26
    mnaaaam


  • elisticka, 1. júna 2011 o 10:50
    vyzeraju nadherne !!! mnamky...


  • angiek, 1. júna 2011 o 11:02
    paci sa mi ako roztapas cokoladu, robim to tak isto :D vzdy sa ma pytaju ako robim polevu, ze je taka krasna leskla, namiesto masla davam len olej


  • cenculka30, 1. júna 2011 o 11:18
    Dakujem :) polevu ma naucila robit moja svokra a inak ju uz ani nerobim
    a niekedy tiez davam iba olej ak nemam maslo :)


  • ancicka, 1. júna 2011 o 12:43
    Kto má kokos rád ,tak to je pochúťka.Uložím si a pri nejakej slávnostnejšej príležitosti ho vyskúšam.Mám síce viac rcp. s kokosom,ale taký nie.kk


  • kata50, 1. júna 2011 o 16:51
    Poznám tieto rezy, sú výborné a slávnostne chutia...:-))


  • mariaklara, 1. júna 2011 o 16:57
    Práve mám na stole urobenú kávu ( Caro ), hneď by som si urobila deň matiek. ( poznámka: to je moja poobedňajšia siesta, sladkosť s kávou.) Rcp uložený.


  • ola111, 1. júna 2011 o 17:24
    Veľmi dobre vyzerajúci koláčik,kokosové mám rada.


  • liviar, 1. júna 2011 o 17:52
    Krásne, tento musím určite vyskúšať


  • 3sandra3, 1. júna 2011 o 18:00
    môže byť chutný koláčik,,, vyskúšam


  • mps, 1. júna 2011 o 19:00
    vyskúšam,vyzerá úžasne,určita aj tak chutí


  • mps, 1. júna 2011 o 19:00
    vyskúšam,vyzerá úžasne,určita aj tak chutí


  • evanaaa, 2. júna 2011 o 22:55
    Krásne vypadajúce rezy, úhľadne nakrájané a s tým snehovým korpusom to musí byť výborné. Možno by sa dala spraviť aj polovičná dávka, 10 vajec sa mi zdá veľa a ešte mi zostanú žĺtka. Tie snehové kôpky kladieme vedľa seba, alebo len tak, hocijako?


  • 3sandra3, 3. júna 2011 o 07:02
    mnam


  • sissi29, 3. júna 2011 o 08:54
    Vyzerajú nádherne. Ukladám si do KK, lebo to by bol hriech neupiecť takéto krásne koláčiky.


  • cenculka30, 3. júna 2011 o 13:17
    @evanaaa - ano da sa aj z polovicnej davky len to potom uz nebude na velky plech dost, ale da sa to aj tak spravit ze hnede cesto spravite 6 zltkov vymiesat s cukrom a pridat muku + 1/2 prasku do peciva a potom zamiesat tuhy sneh z 2 bielkov a tym padom nam ostanu 4 bielka na biele cesto. Robila som to uz aj takto ked som nemala dost vajec . Biele cesto ukladam hocijako.


  • cenculka30, 3. júna 2011 o 13:37
    v rozpise nemam uvedeny prasok do peciva lebo ho davam iba vtedy ak robit takto ako som pisala vyssie


  • janger, 5. júna 2011 o 23:48
    Recept si odkladam. Niekedy vyskusam. Kokosove mame radi.


  • kikina58, 9. júna 2011 o 20:13
    prosim vas ta plnka ked ju uvarim na nit ako sa pise v recepte tak bude husta?


  • cenculka30, 13. júna 2011 o 12:57
    @kikina58 plnka bude husta - taka ako puding


  • betka11, 23. júna 2011 o 22:02
    @cenculka lákavý koláčik,kokosové máme radi,dávam do poradia


  • cenculka30, 24. júna 2011 o 22:31
    @betka11 tesim sa :)


  • trdlotrdlo, 2. júla 2011 o 12:47
    Celkovo to bolo na piču :/
    A to sme ho robili podľa návodu !!!
    Ste hu :P


  • lucylee, 2. júla 2011 o 12:53
    @trdlotrdlo dal/a si si vystizny nick. Tu takyto slovnik nepouzivame. Ak chces takto rozpravat, daj si odchod!


  • ainy, 2. júla 2011 o 13:23
    jaj som v šoku....taký pekný recept a také trdlo to tu komentuje.....


  • hubata, 2. júla 2011 o 13:55
    Veď nech @trdlotrdlo pridá lepší, nikto mu nebráni! Fakt je to krásny zákusok, aj pekne nakrájaný, nevšímaj si trdlá a pridávaj ďalšie. Máš to aj pekne pofotené. Ďakujem a ukladám si ho.


  • sladkacokolada, 2. júla 2011 o 14:49
    Najhoršie je, keď si niekto neskúsený chce upiecť to, čo sa mu páči na obrázku.Samozrejme, že to dopadne zle, ale to neznamená, že chyba je v recepte:)


  • 3sandra3, 2. júla 2011 o 14:58
    ibaže @trdlotrdlo to ani nepieklo,,, lebo iba dnes sa zaregistrovalo trdlotrdlo,,, to by muselo byť veľmi šikovné... alebo a ak,,tak práca chvatná nie je platná... ja ked idem piecť, tak sa aj pripravím na to--ako-tak :-)


  • cenculka30, 3. júla 2011 o 21:25
    @trdlotrdlo - tento kolac som piekla tiez podla tohto receptu co som tu dala a vysledok je na obrazku. A z toho komentu neviem co dopadlo zle. Zopar rokov uz peciem tento kolac a este sa mi nestalo aby sa nevydaril.
    @lucylee , @ainy , @hubata , @sladkacokolada , @3sandra3 - vam dakujem za podporu


  • angiek, 8. augusta 2011 o 21:12
    robila som tento kolacik v nedelu a vyzeral ako na obrazku, kazdemu chutil, trocha tazsie sa vybera z plechu, ale je vynikajuci, odporucam a dakujem za recept :)


  • cenculka30, 17. augusta 2011 o 08:47
    aj ja dakujem :)



  • emulka, 27. augusta 2011 o 20:18
    Kolac vyzera na obrazku vyborne, len ma prekvapili 3PL muky.... to ma vystacit na jeden cely velky plech? V tom bude nejaka zrada. Robil niekto tento kolac (okrem autorky - ta vie ako ho spravit aj bez receptu) podla tohto rozpisu? A podaril sa?


  • angiek, 27. augusta 2011 o 20:28
    vsak som pridala komentar, ze som ho robila, vid vyssie, ono tam je aj 3PL kakaa, to je ako keby si dala dalsich 3PL muky, ja som davala kopcove lyzice


  • mariadra, 4. januára 2012 o 02:41
    Koláčik vyzerá výborne, ale chcem sa opýtať, tá plnka nie je priveľmi mastná? Nedáva sa tam žiadna múka alebo Zlatý klas? (PLNKA: Mlieko, kryšt. cukor, a kakao zmiešame a uvaríme (na niť) a do letnej zmesi pridáme maslo a vyšľaháme.)


  • cenculka30, 4. januára 2012 o 08:57
    @marianda do plnky sa nedava muka ani zlaty klas, robim ju tak ako mam napisane, kakaa davam 3 PL - kopcovite.


  • hviezdickaz, 31. mája 2012 o 12:06
    tento kolacik mam velmi rada...


  • izabella929, 31. mája 2012 o 14:24
    krásny zákusok.-)) nepochybne aj veľmi chutný....úžasný....)


  • slavnicanka, 8. apríla 2013 o 22:31
    Robila som tento zákusok,ale cesto bolo akési scagalené asi od toho množstva kakaa,a ten kokosový sneh ostal trčať na ceste,takže sa mi zle dávala aj plnka-no neoslovil nas zákusok....


  • agasaf, 10. decembra 2013 o 21:09
    do toho hnedeho cesta idu tie vajicka cele?? Nie je to nieake riedke??


  • praezision, 6. septembra 2014 o 17:36
    dnes som skúšala tento koláčik, vydaril sa, s výsledkom a chuťou som veľmi spokojná, odporúčam vyskúšať všetkým, aby som nemala zostatky, urobila som hnedé cesto zo 6 žĺtkov a pridala pol prášku do pečiva a zapracovala som do cesta sneh z 2 bielkov, ostatné bielky t.j. 4 som použila do bieleho kokosového cesta. Ďakujem za skvelý recept ešte raz.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist