Kohútie mäso
Kohútie mäso

Kohút na smotane s nokerlami videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. októbra 2023

Fantastický obed alebo večera! Mäso v smotanovej omáčke s domácimi maďarskými haluškami, ktoré si tiež podľa tohto videoreceptu pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho. Zobraziť celý popisFantastický obed alebo večera! Mäso v smotanovej omáčke s domácimi maďarskými haluškami, ktoré si tiež podľa tohto videoreceptu pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho. Takéto halušky sa hodia ku rôznym perkeltom alebo ku paprikášu.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Kohút na smotane s nokerlami (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 ks (kohútie mäso)
2 ks
2 strúčiky
2 PL
2-3 ks
10 zrniek
podľa chuti
180 ml
2 PL
1,5 l (na doliatie)
Na nokerle:
500 g
500 g
cca 1 l
1,5 KL




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mletú papriku, chvíľku opražíme a pridáme pokrájané mäso. Osolíme, premiešame, ak treba, podlejeme pár kvapkami vody a zakryté necháme, aby si mäso pustilo šťavu. Následne zalejeme mäso dostatkom vody, pridáme všetky uvedené koreniny a uvaríme mäso domäkka. 

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali 2 PL múky. Takto to  necháme spolu ešte 15 minút povariť. Ak treba, ešte dochutíme.

  3. 3

    Nokerle, čiže nokedli - maďarské halušky, si spravíme veľmi jednoducho. Zmiešame obe múky a soľ, postupne pridávame vodu a vymiešame vareškou husté, polotekuté cesto. Ak je to možné, tak nech nemá hrčky :-)

  4. 4

    Nokerle si uvaríme veľmi jednoducho, ale najlepšie je na ich prípravu mať také trhátko, ktoré sa vlastne podobá na strúhadlo. Moje má už určite aj 30 rokov, bolo ešte mojej mamy. Následne pripravené cesto pretláčame cez trhátko rovno do veľkého hrnca s vriacou vodou.

  5. 5

    Keď sme už všetky nokerle pretlačili, privedieme to celé do varu a počkáme, aby všetky nokerle vyplávali na povrch. Až odvtedy počítame čas a nokerle necháme variť 5 minút. Uvarené vyberáme z hrnca sitkom rovno do misky so studenou vodou. Napokon celé scedíme.

  6. 6

    A už nám zostáva len naservírovať a vychutnať si skvelý obed alebo večeru. Namiesto kohúta môžete použiť aj kura, alebo zajaca či bažanta :-) Prajem dobrú chuť !

    Kohút na smotane s nokerlami (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia