Kelovo-mäsové fašírky

Autor receptu: danielas

Najlepšie ich robievala naša mama. Otec ich miloval.A aj my ostatní.Mizli z taniera neuveriteľne rýchlo. Za tepla i studené,s prílohou,alebo len s chlebíkom,alebo aj len tak samé...Dnes ich robím pre svoju rodinu a tiež chutia. Malým aj veľkým. Všetkým nám. Možno si aj vy pochutnáte

50 min minút
príprava
6O minút
tepelná úprava

Postup

  1. Natenko nakrájame kel asi tak 1 kilo a chvíľku prevaríme v osolenej vode . Scedíme. Po ochladení, vodu aj kúsok vyžmýkame. Zomelieme mäso s cibuľou. Natrháme rožky. Trošku ich pokropíme mliekom. A spojíme do kompaktnej masy mäso,vajíčka,rožky,kel a koreniny s pretlačeným cesnakom. Posolíme. Necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote,aby sa chute spojili a formujeme fašírky,ktoré obaľujeme v prézliach. Z tejto dávky ich narobíme neúrekom aj 3o ks :-)
  2. A už len vysmážame na rozpálenom oleji. Dobré so zemiačkami, kyslým prívarkom,alebo s chlebíkom Dobrú chuť :-)