Kelovo-mäsové fašírky
Autor receptu: danielas
Najlepšie ich robievala naša mama. Otec ich miloval.A aj my ostatní.Mizli z taniera
neuveriteľne rýchlo. Za tepla i studené,s prílohou,alebo len s chlebíkom,alebo aj len tak
samé...Dnes ich robím pre svoju rodinu a tiež chutia. Malým aj veľkým. Všetkým nám.
Možno si aj vy pochutnáte
50 min minút príprava |
6O minút tepelná úprava |
Postup
- Natenko nakrájame kel asi tak 1 kilo a chvíľku prevaríme v osolenej vode . Scedíme. Po ochladení, vodu aj kúsok vyžmýkame.
Zomelieme mäso s cibuľou. Natrháme rožky. Trošku ich pokropíme mliekom. A spojíme do kompaktnej masy mäso,vajíčka,rožky,kel a koreniny s pretlačeným cesnakom. Posolíme. Necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote,aby sa chute spojili a formujeme fašírky,ktoré obaľujeme v prézliach. Z tejto dávky ich narobíme neúrekom aj 3o ks :-)
- A už len vysmážame na rozpálenom oleji. Dobré so zemiačkami,
kyslým prívarkom,alebo s chlebíkom
Dobrú chuť :-)