Kelová polievka
Autor receptu: elekra
Rozmanitosť slovenskej kuchyne dokazuje aj táto jednoduchá ale veľmi chutná polievka.
Postup jej prípravy nie je náročný a chuť polievkárov sa určite neurazí. Môj bez polievky
neuznáva deň....
4-6 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si zapražím hladkú múku, pridám najemno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Chvíľu popražím a zalejem studenou vodou.
- Premiešam, aby sa mi nevytvorili hrudky a nechám zovrieť. Pridám na rezančeky nakrájaný kel, na drobné kocky nakrájané zemiaky a nakoniec nastrúhanú mrkvu (kto nemá mrkvu rád môže vynechať). Ochutím mletým čiernym korením, drvenou rascou a soľou.
- Keď sú všetky suroviny uvarené, tak na záver pridám majoránku. Rýchlo uvarená a chutná polievka je hotová.