Kelová polievka

Autor receptu: elekra

Rozmanitosť slovenskej kuchyne dokazuje aj táto jednoduchá ale veľmi chutná polievka. Postup jej prípravy nie je náročný a chuť polievkárov sa určite neurazí. Môj bez polievky neuznáva deň....

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si zapražím hladkú múku, pridám najemno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Chvíľu popražím a zalejem studenou vodou.
  2. Premiešam, aby sa mi nevytvorili hrudky a nechám zovrieť. Pridám na rezančeky nakrájaný kel, na drobné kocky nakrájané zemiaky a nakoniec nastrúhanú mrkvu (kto nemá mrkvu rád môže vynechať). Ochutím mletým čiernym korením, drvenou rascou a soľou.
  3. Keď sú všetky suroviny uvarené, tak na záver pridám majoránku. Rýchlo uvarená a chutná polievka je hotová.