Karfiol pečený ako vyprážaný

kopretinaKopretina, recept pridal: 28. novembra 2010 20:51Ďalšie jeho recepty

Toto mne napadlo při smažení ve fritéze - i tak mi to připadalo dost tučné.

Postup prípravy receptu

1

Karfiol rozeberu na růžičky, operu, osolím, obalím v hladké mouce - do mikrotenového sáčku dám hladkou mouku, přidám karfiol a protřepu, potom do rozšlehaných vajíček, potom opět do mikrotenového sáčku strouhanku (mixuji čerstvé měkké rohlíky, housky apod., používám čerstvé), protřepu. Dám na pečící papír na plech, pokapu olejem a do trouby vyhřáté na 180 stupňů, 15 min., otočím a na dalších 15 min.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 28. novembra 2010 o 21:48
    Vidíš , nikdy ma to nenapadlo a pritom podobne pečiem ,kuracie stehná horné v trojobale a jeto veľmi dobré.Dík za nápad,ukladám do KK.


  • alab, 29. novembra 2010 o 09:10
    Tak toto sa mi paci. Uz ma to napadlo, ale neskusila som...


  • zornicka5, 29. novembra 2010 o 10:00
    Chcem sa opýtať, či ten karfiól, keď sa dáva piecť neuvarený, sa dostatočne do mäkka prepečie?


  • kopretina, 29. novembra 2010 o 10:05
    zornicka5 - peču na horkovzduch a je dokonale měkký - když tak ochutnej a přidej čas na pečení, ale já ho nevařila ani na smažení ve fritéze a vždy se propekl.


  • remcula, 29. novembra 2010 o 12:53
    Určitě bude skvělý, kamarádka to tak dělá stále, je měkoučký, křehký. Horkovzduch je super, ale pokud vím, ona ho nemá. Vyzkouším!!


  • lorain, 29. novembra 2010 o 15:16
    No toto, dcera-studentka akurat vcera sa chvalila, ze vyprazala karfiol. Hned jej posielam lahsi recept, diki.


  • evanaaa, 29. novembra 2010 o 17:14
    Zatiaľ ma to nenapadlo, vysmážať-piecť v rúre, a treba skúsiť, nie je to tak olejom nasiaknuté a netreba stáť pri panvici pocelý čas.Ináč, ja karfiol trochu povarím, bojím sa aby nebol tvrdší, aj keď ho niekto tak má rád, no mohla yb som vyskúšať aj na surovo.


  • edimilka, 29. novembra 2010 o 20:21
    ja mám karfiol velmi rada ale skusim takto môže to byť dobré skúsim díky


  • hubata, 25. januára 2011 o 19:38
    Ježišíííí .... tak toto musím vyskúšať !!! Si šikovná kvetinka, ďakujem a ukladám si tvoj recept do kuchárskej knihy.


  • halina, 3. februára 2011 o 19:38
    Vysmážaný karfiol milujem a ak môžem ušetriť tuk, tak to teda vyskúšam, aj s tými sáčkami je to bezva nápad, díky kopretinka ...


  • foska, 13. marca 2011 o 16:09
    Dnes som to skusila, dakujem tomu, kto vymyslel obalovanie v sackoch. Karfiol bol celkom dobry, skusila som alternativu surovy + bez horkovzdusnej rury. Trosinku mal tvrdsie nozicky, ale to nevadi. Sukmenovci si chvalili, ze nie je mastny, ako ked a vypraza. Nabuduce ho malinko predvarim a zapnem horuci vzduch. Dik za recept!


  • foska, 13. marca 2011 o 16:14
    Ach jaj, taky pekny prispevok som sem napisala a neodoslal sa :( Tak znova :) Dakujem za recept a nech panbozko do piateho kolena odmeni toho, kto vymyslel obalovanie v sackoch. Dnes som skusila alternativu surovy karfiol + rura bez horuceho vzduchu, nozicky boli malinko tvrde, ale rodina si chvalila, ze je tam malo tuku. Nabuduce asi karfiol malinko predvarim a zapnem teplovzdusnu ruru.


  • foska, 13. marca 2011 o 16:19
    Heheeee, tak napokon odoslalo oba prispevky. Co uz :)


  • 3sandra3, 24. novembra 2011 o 17:19
    aký výborný návod na obaľovanie,,, aj celkovo dobrý systém prípravy... zajtra si uvarím takýto karfiol



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist