Karfiol pečený ako vyprážaný

kopretinaKopretina, recept pridal: 28. novembra 2010 20:51Ďalšie jeho recepty

Toto mne napadlo při smažení ve fritéze - i tak mi to připadalo dost tučné.

Postup prípravy receptu

Karfiol rozeberu na růžičky, operu, osolím, obalím v hladké mouce - do mikrotenového sáčku dám hladkou mouku, přidám karfiol a protřepu, potom do rozšlehaných vajíček, potom opět do mikrotenového sáčku strouhanku (mixuji čerstvé měkké rohlíky, housky apod., používám čerstvé), protřepu. Dám na pečící papír na plech, pokapu olejem a do trouby vyhřáté na 180 stupňů, 15 min., otočím a na dalších 15 min.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • danculka, 28. novembra 2010 o 21:48
    Vidíš , nikdy ma to nenapadlo a pritom podobne pečiem ,kuracie stehná horné v trojobale a jeto veľmi dobré.Dík za nápad,ukladám do KK.


  • alab, 29. novembra 2010 o 09:10
    Tak toto sa mi paci. Uz ma to napadlo, ale neskusila som...


  • zornicka5, 29. novembra 2010 o 10:00
    Chcem sa opýtať, či ten karfiól, keď sa dáva piecť neuvarený, sa dostatočne do mäkka prepečie?


  • kopretina, 29. novembra 2010 o 10:05
    zornicka5 - peču na horkovzduch a je dokonale měkký - když tak ochutnej a přidej čas na pečení, ale já ho nevařila ani na smažení ve fritéze a vždy se propekl.


  • remcula, 29. novembra 2010 o 12:53
    Určitě bude skvělý, kamarádka to tak dělá stále, je měkoučký, křehký. Horkovzduch je super, ale pokud vím, ona ho nemá. Vyzkouším!!


  • lorain, 29. novembra 2010 o 15:16
    No toto, dcera-studentka akurat vcera sa chvalila, ze vyprazala karfiol. Hned jej posielam lahsi recept, diki.


  • evanaaa, 29. novembra 2010 o 17:14
    Zatiaľ ma to nenapadlo, vysmážať-piecť v rúre, a treba skúsiť, nie je to tak olejom nasiaknuté a netreba stáť pri panvici pocelý čas.Ináč, ja karfiol trochu povarím, bojím sa aby nebol tvrdší, aj keď ho niekto tak má rád, no mohla yb som vyskúšať aj na surovo.


  • edimilka, 29. novembra 2010 o 20:21
    ja mám karfiol velmi rada ale skusim takto môže to byť dobré skúsim díky


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • hubata, 25. januára 2011 o 19:38
    Ježišíííí .... tak toto musím vyskúšať !!! Si šikovná kvetinka, ďakujem a ukladám si tvoj recept do kuchárskej knihy.


  • halina, 3. februára 2011 o 19:38
    Vysmážaný karfiol milujem a ak môžem ušetriť tuk, tak to teda vyskúšam, aj s tými sáčkami je to bezva nápad, díky kopretinka ...


  • foska, 13. marca 2011 o 16:09
    Dnes som to skusila, dakujem tomu, kto vymyslel obalovanie v sackoch. Karfiol bol celkom dobry, skusila som alternativu surovy + bez horkovzdusnej rury. Trosinku mal tvrdsie nozicky, ale to nevadi. Sukmenovci si chvalili, ze nie je mastny, ako ked a vypraza. Nabuduce ho malinko predvarim a zapnem horuci vzduch. Dik za recept!


  • foska, 13. marca 2011 o 16:14
    Ach jaj, taky pekny prispevok som sem napisala a neodoslal sa :( Tak znova :) Dakujem za recept a nech panbozko do piateho kolena odmeni toho, kto vymyslel obalovanie v sackoch. Dnes som skusila alternativu surovy karfiol + rura bez horuceho vzduchu, nozicky boli malinko tvrde, ale rodina si chvalila, ze je tam malo tuku. Nabuduce asi karfiol malinko predvarim a zapnem teplovzdusnu ruru.


  • foska, 13. marca 2011 o 16:19
    Heheeee, tak napokon odoslalo oba prispevky. Co uz :)


  • 3sandra3, 24. novembra 2011 o 17:19
    aký výborný návod na obaľovanie,,, aj celkovo dobrý systém prípravy... zajtra si uvarím takýto karfiol



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist