Kapustová polievka
Kapustová polievka

Kardinálska polievka

zajomato - fotkazajomato, 6. októbra 2017
Kardinálska polievka
Foto: zajomato

Neviem, prečo sa táto kapusta volá červená, keď je fialová.

Suroviny





Postup

  1. 1

    V hrnci opražím cibuľu a cesnak, po chvíli pridám korenie, nakrájanú kapustu a podlejem trochou vody, aby sa dusila v pare.

  2. 2

    Potom priložím nakrájanú papriku, bobkový list postupne prilievam vodu.

  3. 3

    Zvlášť uvarím cviklu vcelku.

  4. 4

    Keď je kapusta ešte chrumkavá, pridám nakrájanú cviklu a paradajkový pretlak, podľa potreby dochutím a nechám ešte chvíľu zovrieť.

Diskusia k receptu

zinnajdha
jednoduché a dobré, uložené. Nemusím dlho variť. Nepodlieha kritike, že slovenská kuchyňa je ťažká, lebo všetko treba dlho variť. (Pravda, nepokúšam sa určiť národnosť tejto fajn polievky.)
zajomato
@Zinnajdha (7.10.2017 11:25)

ja síce udávam, že je to slovenská kuchyňa, ale je to moja voľná tvorba a keďže som Slovák udávam to ako slovenské jedlo a navyše bývam na Slovensku, mám rád aj slaninu ale len ako chuťovku, nie som drevorubač ani nekopem v bani a preto mám rád ľahké jedlá a snažím sa čo najmenej ich tepelne upravovať a čo sa dá jesť surové to nevarím
marianne
Je vynikajúca. Podobne som varila podľa @mariamka , ale v tejto tá cvikla spravila svoje. Postrúhala som ju surovú spolu s kapustou,namiesto korenia som v tomto mrcha počasí chilli prihodila a zavarila PL pohánky. Balada. Dik






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia