Karamelové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. augusta 2014

Recept som našla na Webcukrárni,,,ale upravila som si ho podľa seba...cesto je veľmi jednoduché a dobre sa s ním pracuje...netrhá sa..krém je tiež jednoduchý Zobraziť celý popisRecept som našla na Webcukrárni,,,ale upravila som si ho podľa seba...cesto je veľmi jednoduché a dobre sa s ním pracuje...netrhá sa..krém je tiež jednoduchý doplnený namiesto pudingu, detskou krupicou..

24
porcií
50 minút
príprava
7x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
160 g
100 g
1 celé
100 ml
1 ČL
Krém:
300 g
100 ml
1 l
200 g
3 bal.
250 g




Postup

  1. 1

    Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som práškový cukor,maslo,vajce, sódu bikarbonu a pripravila som si mlieko, ktoré som do cesta pridávala postupne..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cesto som poriadne vymiesila a rozvážila na 7 častí..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každý diel som vyvaľkala a uložila na pečiaci papier...pripravila som si všetky naraz, až potom som zapla trúbu na 180st.cesto s pečiacim papierom som uložila na plech a dala piecť..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    každý diel cesta sa piekol 5 min..takže som sedela pri trúbe, aby mi nezhorelo...treba dávať pozor, aby nebolo tmavé..upečené cesto som nechala vychladiť..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravila som si krém: do rajnice som dala kryštálový cukor skaramelizovať..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď sa cukor úplne roztopil, priliala som do neho opatrne vodu a mlieko..mlieko som rozdelila na polovice...do druhej polovice som pridala detskú krupicu a vanilkové cukry, rozmiešala...

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a potom mlieko s krupicou...treba stále miešať, až kým kaša nezhustne...

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotovú kašu som dala dolu zo sporáka a vmiešala som do nej maslo...treba dobre rozmiešať a nechať vychladiť..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na spodok som uložila prvý plát a potrela som 3 lyžicami krému...takto som postupne potrela všetky pláty cesta...posledný vrchný som nepotrela, ale som si odložila do misky krém...tým potriem aj posledný vrchný plát na druhý deň...koláč som zaťažila a uložila do chladničky..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na druhý deň som obrezala boky, pomrvila...vrch zákusku som potrela odloženým krémom a posypala odrezkami...takto vyzerá v reze...ale mám rada chrumkavé, tak som ešte urobila karamel, podrvila som ho a posypala som vrch zákusku...

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a prajem vám dobrú chuť...zákusok je vynikajúci..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    biela ruža snehulienka..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ľalia..

    Karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

elysa
aj by sa mi teraz hodil ku kávičke, ďalšia dobrota od Teba @izabella929 , krásne kvetinky...
bambulkaaa
Velmi pekny kolacik na pohlad ako doboska a urcite je aj fajnovy :) A paci sa mi aj ten krem uz mam ulozene :) Ja chvalim ***** :)
ywett
nádherné kvety a aj zákusok, karamel to je moje :-)
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Vyjadrujem pochvalu 5*
luss44
zaujímavá plnka, už je uložená. Krásny tanierik aj zákusok na ňom.
olinecka
Tak koláč zaujímavý,určite je výborný!'Chvalim a dávam 5*****peknú nedeľu!!!
vikina123
krásne, a to chrumkavé na vrchu- to sa musí vyskúšať. Vďaka za receptík
havino
dala by som si teraz tento jeden kúsok, byť tak tvojou susedou, ja tebe huby, ty mne jeden zákuščok, to mi stačí, karamelové ľubim a veľmi dobre vyzerá
izabella929
@vikina123...to chrumkavé na vrchu je karamel,.ktorý som si urobila dodatočne na ďalšej troške cukru a podrvila..zákusok je šťavnatý a výborný.-) ďakujem za komentár...)
frezia68
Najlepší je ten chrumkavý vrch,ale Ty ma už poznáš,že hoci vždy chválim,nebudem piecť,ale máš ***** :-)
daguska
Skvelý je urcite tvoj zákusok.Dávno hladám aspoñ priblizne taký,co robievala moja babicka.Volala ho "egytojásos".Ja sama po madarsky nehovorím,ale u nás sa bezne madarsky rozprávali starsie zeny.Recept sa stratil,ale vsetci na ten zákusok spomíname.Mozno to bude ono.Ak nie,získam dalsí dobrý recept.Urcite vyskúsam.A mimochodom,kvety sú nádherné.
izabella929
@mariaklara...neviem ti odpovedať, lebo ja som marlenku ešte nepiekla....nepoznám to cesto...nemám ani recept...pretože ho pred časom pridala Eliška, nechcela som jej robiť konkurenciu, tak som ani recept nikde nahľadala..ale zákusok je to vynikajúci.-)
izabella929
@daguska..no bola by som rada, keby to bol práve tento recept..) lebo toto je výborný zákusok...možno ho aj volali hatlapos...ďakujem za krásny komentár.-)@mesiar50...si milý a ja si tvoje hodnotenie vážim.-)@frezia68...pote šila si ma, lebo to chrumkavé aj ja milujem...@zuzanka1367...veru , bola to nádhera, taký klub zákuskový.-)@havino...no vidíš, tento výmenný obchod mňa nenapadol...asi mám plnú hlavu iných starostí, ale nápad je to skvelý...)@elysa...te ším sa.-)@bambulkaaa...no vyzerá tak, ale toto je iný.-)@ywett...som rada, že sa ti všetko páči.-)@lba.-.. ďakujem pekne.-)@luss44...pochvala ma teší.-)@olinecka...som rada...)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
dzejsik
tak tieto skúsim, mne síce karamel vôbec nie je po chuti, ale všetci okolo mňa ho milujú :)
frona
karamelové aj ja môžem.....krásne urobený zákusok, ktorý aj tak výborne určite chutí. Zrozumiteľný postup aj pre úplných začiatočníkov v pečení. Supeeeer!
gitka61
Zakusok je fakt vyborny,ale tvoj krem sa mi paci viac,ako je v spomenutom recepte.Konecne krem bez salka!!!Cenim si to a 5*****
porzellanka
Mila Izabella, musim sa priznat, ze hoci mam vsetko karamelove velmi rada a Tvoj kolacik je velmi slubny, najprv som sa ako vzdy isla pozriet na Tvoje ruze. Teraz neviem, co mam skor pochvalit :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia