Karamelové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som našla na Webcukrárni,,,ale upravila som si ho podľa seba...cesto je veľmi jednoduché a dobre sa s ním pracuje...netrhá sa..krém je tiež jednoduchý doplnený namiesto pudingu, detskou krupicou..

24
porcií
50 minút
príprava
7x5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som práškový cukor,maslo,vajce, sódu bikarbonu a pripravila som si mlieko, ktoré som do cesta pridávala postupne..
  2. cesto som poriadne vymiesila a rozvážila na 7 častí..
  3. každý diel som vyvaľkala a uložila na pečiaci papier...pripravila som si všetky naraz, až potom som zapla trúbu na 180st.cesto s pečiacim papierom som uložila na plech a dala piecť..
  4. každý diel cesta sa piekol 5 min..takže som sedela pri trúbe, aby mi nezhorelo...treba dávať pozor, aby nebolo tmavé..upečené cesto som nechala vychladiť..
  5. pripravila som si krém: do rajnice som dala kryštálový cukor skaramelizovať..
  6. keď sa cukor úplne roztopil, priliala som do neho opatrne vodu a mlieko..mlieko som rozdelila na polovice...do druhej polovice som pridala detskú krupicu a vanilkové cukry, rozmiešala...
  7. a potom mlieko s krupicou...treba stále miešať, až kým kaša nezhustne...
  8. hotovú kašu som dala dolu zo sporáka a vmiešala som do nej maslo...treba dobre rozmiešať a nechať vychladiť..
  9. na spodok som uložila prvý plát a potrela som 3 lyžicami krému...takto som postupne potrela všetky pláty cesta...posledný vrchný som nepotrela, ale som si odložila do misky krém...tým potriem aj posledný vrchný plát na druhý deň...koláč som zaťažila a uložila do chladničky..
  10. na druhý deň som obrezala boky, pomrvila...vrch zákusku som potrela odloženým krémom a posypala odrezkami...takto vyzerá v reze...ale mám rada chrumkavé, tak som ešte urobila karamel, podrvila som ho a posypala som vrch zákusku...
  11. a prajem vám dobrú chuť...zákusok je vynikajúci..
  12. biela ruža snehulienka..
  13. ľalia..