Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Karamelové kocky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej

Jozefína Zaukolcová
cukrárka, 1. septembra 2023
Karamelové kocky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
Foto: Michal Pišný

Slávnostný zákusok s karamelovým krémom, šľahačkou a čokoládou od známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

30
porcií
40 minút
príprava
7-8 minút
na 230 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
80 g
80 g
10 g
20 ml
20 ml
Karamelový krém:
150 g
150 g (33 %)
200 g
Smotanová náplň:
150 g (33 %)
20 g
Čokoládová poleva:
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bielky, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s olejom, pridáme vodu.

  3. 3

    Vyšľahané hmoty spolu zľahka spojíme, primiešame preosiatu múku.

  4. 4

    Cesto rozotrieme na plech (veľkosť 30 x 30 cm) pokrytý papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 230 °C upečieme.

  5. 5

    Pripravíme karamelový krém: Kryštálový cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme smotanu a rozvaríme. Po vychladnutí smotanový karamel našľaháme, pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.

  6. 6

    Po vychladnutí z korpusu odstránime papier, rozotrieme karamelový krém a necháme stuhnúť.

  7. 7

    Po stuhnutí na krém nanesieme vyšľahanú šľahačku s cukrom a zákusok necháme vychladiť.

  8. 8

    Čokoládu s tukom rozpustíme nad vodným kúpeľom a vlažnú polevu nalejeme na vychladený zákusok. Po stuhnutí pokrájame na kocky a vhodne dozdobíme.

Diskusia k receptu

ivettt82
Tak na plech 27x30 ledva ledva vyšiel a malo krému a šľahačky ešte menej len 150g na celý koláč,na obrázku je vysoká vrstva ,tak ja už neviem
bozka28
Dala som mensi plech aj tak bol nizky.karamel bol dost tuhy.uz ho neupeciem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia