Karamelový zákusok
Karamelové kocky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
Autor receptu: redakcia
Slávnostný zákusok s karamelovým krémom, šľahačkou a čokoládou od známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
30 porcií |
40 minút príprava |
7-8 minút na 230 °C |
Postup
- Bielky, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista.
- Žĺtky vymiešame s olejom, pridáme vodu.
- Vyšľahané hmoty spolu zľahka spojíme, primiešame preosiatu múku.
- Cesto rozotrieme na plech (veľkosť 30 x 30 cm) pokrytý papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 230 °C upečieme.
- Pripravíme karamelový krém: Kryštálový cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme smotanu a rozvaríme. Po vychladnutí smotanový karamel našľaháme, pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.
- Po vychladnutí z korpusu odstránime papier, rozotrieme karamelový krém a necháme stuhnúť.
- Po stuhnutí na krém nanesieme vyšľahanú šľahačku s cukrom a zákusok necháme vychladiť.
- Čokoládu s tukom rozpustíme nad vodným kúpeľom a vlažnú polevu nalejeme na vychladený zákusok. Po stuhnutí pokrájame na kocky a vhodne dozdobíme.