Kapustový šalát

hjarta - fotkahjarta, 10. júla 2013
Kapustový šalát
Foto: hjarta

Tento recept som mala moznost vyskusat vo svedsku. Salat bol ako priloha k pizza. Ja ho pripravujem casto, hodi sa k roznym druhom jedal- Zobraziť celý popisTento recept som mala moznost vyskusat vo svedsku. Salat bol ako priloha k pizza. Ja ho pripravujem casto, hodi sa k roznym druhom jedal- makarony, zemiaky, ryza, vyprazane, pecene maso a pod.

20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
podľa chuti
podľa chuti 1 balenie
podľa chuti
2 - 3 PL (podľa chuti)
Možnosti ochutenia šalátu:




Postup

  1. 1

    priprava- kapustu si prekrojime na polovicu, potom na stvrtinu, vyberieme hlub a nakrajame si ju na tenke pasiky, rezanceky. Umyjeme, posolime, pridame olivovy olej, ocot vinny biely a dobre zmiesame. Salat si mozete dochutit roznym korenim, cierne korenie mlete, oregano, rasca mleta (samozrejme kazde osobitne). Samozrejme podla svojej chuti. Nakoniec pridame cierne alebo zelene olivy. Nechame troska odstat. V chladnicke.

  2. 2

    Kapustovy salat podavame chladeny, k roznym druhom jedal. Dobru chut.

Diskusia k receptu

bobka07
Sorry, ale ja v tomto recepte nevidim nic svetoborneho. Tu je tolko kapustovych salatov, to by sa Svedi zalizovali. Neviem, ale tam su akurat tie olivy, nic viac.
bojar
súhlasím s "bobka07" tuctový recept
hjarta
@bobka07 , @bojar- samozrejme ze dakujem za komentare. Ja som nenapisla ze je to svedsky salat ale ze som mala moznost ho tu vyskusat. Ci som to zle napisala? Je to salat a nevidim nieco zle na tom. Nepaci sa Vam? Dakujem krasny den.
kredenc
bobka a bojar hoďte zo dva-tri vaše vlastné "exkluzzívne" recepty nech sa pobavíme
katkat
jasneee, ked som bola vo Svedsku, tento salat davali v kazej pizzerii k pizze, s malymi obmenami vsade tento isty, niekde lepsi, niekde horsi... tak fajn, ze si pridala recept, aspon uz viem ako sa to robi :) inac mne to k tej pizze nikdy nepasovalo(moje slovenske chute to nejako nechceli pobrat ze pizza a kapusta :)) ale svedi to maju radi..
hjarta
@katkat- dakujem krasne za komentar. Ste mila. Ja so tento salat tiez mala moznost dostat, a veru mne chutil. Ja si ho robim casto, k roznym jedlam. Tak som rada ze Vas recept zaujal. Dobru chut. Pekny den.
hjarta
izabella929- Dakujem krasne za komentar. Pekny den.
slavka2012
Aj mne sa pacia tie olivy. hoci kapustovy salat robievam pomerne casato, s olivami som ho este neskusala, urcite ho pripravim podla tvojho receptu. vdaka
kimlo
Je to dobrý šalát, takých nieje nikdy dosť, a keď ho môžu podávať vo Švédsku, dobrý bude aj pre tuzemské namyslené pseudokuchárky. :-)
anina6
tiež sa mi páči tvoj šalát, je jednoduchý, rýchly, zdravý a určite pripravovaný s láskou.
hjarta
@anina6- Dakujem Vam za komentar. Ano je to taky lahky salat, nenarocny a naozaj chuti. Veru s laskou je urcite pripravovany, zatial chuti celej rodine. Dakujem a krasny vecer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia