Kapustový eintopf (jedlo z jedného hrnca)

lubi - bez fotkylubi, 17. júla 2016
Kapustový eintopf (jedlo z jedného hrnca)
Foto: lubi

Omrzela Vás kapustová polievka, či prívarok?! Vyskúšajte túto variáciu kapustového jedla. Našla som to na nejakej nemeckej internetovej stránke. Upravila podľa seba a len Zobraziť celý popisOmrzela Vás kapustová polievka, či prívarok?! Vyskúšajte túto variáciu kapustového jedla. Našla som to na nejakej nemeckej internetovej stránke. Upravila podľa seba a len sme sa tak oblizovali.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
5 ks veľké
2 ks čerstvé
2 strúčiky
1 KL
1 KL
400 ml
4 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Kapustu a ošupané zemiaky nakrájame na menšie kocky. Ošupanú mrkvu nakrájame na kolieska. Paradajky nakrájame na malé kocky a cesnak nadrobno.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej, kapustu, zemiaky a mrkvu. Osolíme a dusíme asi 5 minút. Potom pridáme nakrájane paradajky, cesnak, rascu a červenú papriku a ešte chvíľu podusime, kým začne voňať cesnak.

  3. 3

    Zalejeme asi 1/2 L vody a dusíme do mäkka. Potom pridáme kokosové mlieko (ja som použila domáce, ktoré som si sama pripravila, ale môžte použiť aj kupné) a v troche vody rozmiešaný škrob. Premiešame. Ak to chceme mať trochu redšie pridáme vodu. Osolíme podľa chuti a ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebíkom. Výborna mňamka, verte mi.

Diskusia k receptu

venusa
Jedla z jedného hrnca ma oslovujú, zvyčajne dobre dopadnú ak ich správne zladime.
lubi
Domace kokosove mlieko nie je velmi huste a chutou az take vyrazne ako kok. mlieko z plechovky, chutou to tam pasuje skvelo, este aj s tou paradajkou. Ale skus si tam pridat len trosku, mozno deci. Spravi to jemnejsiu a lahodnejsiu chut. A chut kokosu tam takmer vobec nie je citit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia