Kapustový eintopf (jedlo z jedného hrnca)

Autor receptu: lubi

Omrzela Vás kapustová polievka, či prívarok?! Vyskúšajte túto variáciu kapustového jedla. Našla som to na nejakej nemeckej internetovej stránke. Upravila podľa seba a len sme sa tak oblizovali.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu a ošupané zemiaky nakrájame na menšie kocky. Ošupanú mrkvu nakrájame na kolieska. Paradajky nakrájame na malé kocky a cesnak nadrobno.
  2. Do hrnca dáme olej, kapustu, zemiaky a mrkvu. Osolíme a dusíme asi 5 minút. Potom pridáme nakrájane paradajky, cesnak, rascu a červenú papriku a ešte chvíľu podusime, kým začne voňať cesnak.
  3. Zalejeme asi 1/2 L vody a dusíme do mäkka. Potom pridáme kokosové mlieko (ja som použila domáce, ktoré som si sama pripravila, ale môžte použiť aj kupné) a v troche vody rozmiešaný škrob. Premiešame. Ak to chceme mať trochu redšie pridáme vodu. Osolíme podľa chuti a ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebíkom. Výborna mňamka, verte mi.